Suomen ja Ruotsin välisen ottelun avauserä on nyt pelattu ja Ruotsi johtaa ottelua lukemin 1-0.

Ensimmäisen erän alku oli tarkkaa pelaamista ja Leijonien ensimmäinen maalipaikka siunaantui Veli-Matti Savinaiselle viiden minuutin kohdalla, kun hän pääsi laukomaan hyvältä tontilta kohti Ruotsin maalia.

Savinainen oli muutenkin Leijonien pirtein pelaaja koko erässä, sillä hän oli aktiivinen ja laukoi lukuisia kertoja.

Suomi sai ottelun ensimmäisen ylivoiman, kun Ruotsin Joel Lundqvist otti jäähyn estämisestä. Suomi sai ylivoimalla laukauksia kohti Ruotsin maalia, mutta ei onnistunut iskemään kiekkoa Niklas Svedbergin selän taakse.

Ruotsi pääsi peliin mukaan

Ruotsi onnistui iskemään ottelun avausmaalin ajassa 14.50, kun Mattias Sjögrenin syöttö kimposi Patrik Cehlinin luistimesta ohi Juha Metsolan. Tasavajaalla syntyneessä maalissa Suomen puolustus oli sekaisin ja Cehlin oli maalin nurkalla täysin vapaana.

Maalin jälkeen Suomella oli vaikeampi jakso, kun Juuso Hietanen otti hieman heppoisen jäähyn, ja Suomi joutui alivoimalle. Ruotsi pääsi peliin mukaan, mutta Suomen maalilla torjuva Metsola torjui vakuuttavasti ruotsalaisten yritykset.