New York Rangersin suomalaisvahti Antti Raanta antoi jälleen valmennusjohdolleen vahvat näytöt siitä, että hänen kuuluisi olla seuran ykkösvahti.

Raanta torjui Rangersille 1-0-jatkoaikavoiton entisestä seurastaan Chicago Blackhawksista, pelatessaan ensimmäistä kertaa vanhan kotiyleisönsä edessä.

– Tiesin pelaavani Winnipegissä ja sen jälkeen sain kuulla, että minun vuoroni saattaisi olla jälleen tässä ottelussa. Sen jälkeen olin hieman hermostunut ja yritin vain saada nukuttua sekä pyrin olemaan ajattelematta tätä liikaa, Raanta pohdiskeli NHL Networkille ottelun jälkeen.

– Oli yksinkertaisesti upea fiilis tulla takaisin tänne. Minulla on täältä paljon loistavia muistoja ja fanit täällä ovat olleet aina loistavia. Totta kai se on vierasjoukkueen paidassa hieman erilaista, mutta siitäkin huolimatta fanit ja tämä halli ovat mahtavia. Oli todella hauska pelata täällä erinomaista joukkuetta vastaan.

Miten Lundqvistin asema voisi olla enää perusteltu?

Raanta on kuluvan kauden aikana kyykyttänyt Rangersin pitkäaikaista ykkösvahtia Henrik Lundqvistia siihen malliin, että on enää vaikea perustella, miksi ihmeessä Lundqvist olisi joukkueen ykkösvahti.

27-vuotias suomalainen on nimittäin nyt pelannut kuluvalla kaudella kahdeksan täyttä ottelua, voittanut niistä seitsemän, torjunut yhden nollapelin ja torjuntatilastot ovat uskomattomat 93,90/1.83.

Lundqvist on puolestaan pelannut 20 ottelua, voittanut niistä 12, hävinnyt kahdeksan, pelannut yhden nollapelin ja hänen torjuntatilastot ovat 91,20/2.55.