Kun New York Rangers kohtaa ensi yönä Pittsburgh Penguinsin, nähdään joukkueen maalilla suomalaisvahti Antti Raanta viikon mittaisen tauon jälkeen.

Raanta ryösti tilapäisesti Henrik Lundqvistilta ykkösvahdin tontin ja pelasi todella erinomaisesti. Sen jälkeen Lundqvist sai kuitenkin ”paluuottelussaan” kovan tällin päähänsä ja nousi lopulta viime viikon tähdistöön NHL:ssä.

Lundqvistin huipputasolle paluun jälkeen hän on pelannut viime ajat, eikä Raantaa ole nähty viikkoon joukkueensa maalilla.

Tilastot kertovat kaiken

Nyt Raantaa kuitenkin tarvitaan isosti, sillä vastassa on hallitseva Stanley Cup -voittaja Pittsburgh Penguins, jota vastaan Lundqvist on ollut umpisurkea.

Ruotsalaisvahti on nimittäin voittanut viimeisestä yhdeksästä Penguins-kohtaamisestaan vain yhden, hänen torjuntaprosenttinsa on noin 86, selän taakse on mennyt 29 kiekkoa ja hänet on vedetty kolmesti pois maaliltaan.

Raanta puolestaan torjui Penguinsista voiton kotihallissaan marraskuussa, pysäyttäen 31 laukauksesta 29, ja pari päivää myöhemmin hän hyppäsi pahasti hörppineen Lundqvistin tilalle torjuen 19 laukausta (21 mahdollisesta).