Suomalaislupaus Mikko Rantanen on ollut alkukaudesta Colorado Avalanchen harvoja valopilkkuja.

Tulokaskautta pelaava hyökkääjä on noussut nopeasti surkeasti pelanneen joukkueen kärkipelaajien joukkoon. Vaikka Rantanen on väläytellyt useasti peliään, on joukkuena peli sakannut pahasti.

Kuvaavaa, että NHL:n surkein joukkue on hävinnyt edellisistä 10 pelistään yhdeksän. Joukkue hakee ensimmäistä voittoon vuodelle 2017 seuraavaksi kotikaukalossa, kun vastaan asettuu New York Islanders.

– Pelkäämme liikaa pelata kiekon kanssa tällä hetkellä. Se näkyy siinä, ettemme saa kunnon hyökkäyksiä aikaiseksi. Myös erikoistilannepelimme sakkaa. Sen takia häviämme nyt pelejä, Rantanen arvioi seuran sivuilla.

20-vuotias Avalanche-hyökkääjä on jäänyt mediassa Patrik Laineen ja Auston Matthewsin varjoon supertulokkaita verratessa. Rantanen on silti saanut heti ensimmäisellä kaudellaan hyvin tehoja. Tilillä on 33 pelin jälkeen pisteet 6+11=17.

Voitto Islanders-pelistä tekisi varmasti hyvää joukkueelle, joka on viime aikoina ottanut tasaiseen tahtiin turpaan. Rantanen näkee, että pisteet tekisivät hyvää koko joukkueelle.

– Meidän pitää uskaltaa hyökätä ja pitää kiekkoa. Voi olla, että vastustaja saa vastaiskuja, mutta me emme saa pelätä. Jos ei yritä, ei ainakaan voita, nuori hyökkääjä kiteytti.