© Kuva: Getty Images

Jo puoli miljoonaa dollaria bonuksia – Patrik Laineen superkausi näkyy isosti tilipussissa

Suomalaishyökkääjä Patrik Laineen makoisa tulokaskausi näkyy jo nyt isoina bonuksina.

21 maalia NHL:ssä iskenyt Winnipeg Jets -tähti ansaitsi tuoreimmat bonuksensa NHL:n tähdistöpelin valinnasta. Kutsu tapahtumaan tuo NHL.comin mukaan suomalaiselle 212 500 dollarin eli noin reilut 200 000 euron bonukset.

Kun 20 maalin rajapyykki toi Laineelle aiemmin alkuvuodesta samat 212 500 dollarin lisätulot, on suomalaistykki ansainnut bonuksia pelkästään kahden kohdan turvin lähes puolen miljoonan dollarin edestä.

Mahdollisuus miljooniin

Kuten ennen kautta uutisoitiin, on Laineen sopimuksessa useampi bonusmahdollisuus. NHL:n työehtosopimuksen mukaisesti suomalaistykki voi tienata tulokaskaudellaan hurjat 2 850 000 dollarin bonukset.

Vaikka täysi potti vaatii lähes yliluonnollista superkautta, on Laineella eri kohtien myötä mahdollisuus nostaa vuoden tulojaan huomattavasti. Laineen peruspalkka on työehtosopimuksen mukainen 925 000 dollaria.

Esimerkiksi kauden alla solmittu kolmen vuoden tulokassopimus toi Laineelle jo itsessään 92 500 dollarin allekirjoitusbonuksen. Vaikkeivat kaikki yksityiskohdat ole julkisia, on Laine ansainnut alkukaudesta siis jo ainakin puoli miljoonaa dollaria erilaisia bonuksia.


Kaikki Patrik Laine -uutiset ovat luettavissa täältä.