MIKKELI. Rauman Lukon riveissä SM-liigan pistepörssin voittanut Jesse Virtanen on noussut hiljaa sarjan kärkipakkien joukkoon.

Kiekollisesti taitava pakki jatkaa kauttaan Leijonien matkassa. Nuori Lukko-kasvatti ehti olla lähes kuukauden pelaamatta, mutta nyt hänet nähdään jälleen kaukalossa.

Budapestissä pelatussa harjoituspelissä Virtanen tykitti kiekon jo kertaalleen Unkari-maaliin. Pakki myöntää Leijonat.comille, että maajoukkuekutsu on kuin uusi alku kaudelle.

– Alusta lähdetään taas liikkeelle. Siinä mielessä tämä on kuin uusi alku. Nämä ovat erilaisia ja taas asteen kovempia pelejä, Virtanen summaa Leijonat.comille.

Virtanen huilasi torstaina, kun Leijonat kohtasi Tanskan Mikkelissä. Vaikka pakki oli yhden pelin sivussa, kuuluu hän niihin pelaajiin, jotka taistelevat tiukasti paikoista kevään MM-kisoihin.

Viime kevään pirteä maajoukkueleiri osoitti jo, että Virtanen pystyy pelaamaan korkealla tasolla myös kansainvälisissä peleissä.

– Totta kai MM-kisat kuulostaisivat hyvältä. Ei auta kuin pelata niin hyvin kuin osaa. Katsotaan sitten kliseisesti, mihin se riittää, Virtanen virnistää.

Ura jatkuu ulkomailla?

Virtasen oma sopimus Lukon kanssa loppui tähän kevääseen. Vaikka kausi SM-liigassa oli vaikea, tuntuu pakkien pistepörssin voitto jo vähän paremmalta muutaman viikon miettimisen jälkeen.

– Pienen tauon jälkeen se lämmittää jo vähän enemmän mieltä. Toisaalta harmittaa katsella, kun osa joukkueista taistelee yhä mestaruudesta. Siinä mielessä oli surkea kausi Raumalla – huonoin kausi, mitä olen itse Lukossa pelannut.

Miten Virtasen oma ura jatkuu? Nuoren pakin kasvoille leviää virne, kun häneltä kysyy tulevaisuuden suunnitelmista.

– Tällä hetkellä ei ole diiliä minnekään. Katsotaan nyt rauhassa, mitä tulevan pitää. Odotetaan rauhassa, että joku tiedottaa jotain. Ei voi kieltää, etteikö ulkomaat kiinnostaisi. Mutta vielä ei ole mitään varmaa, Virtanen summaa.

Ovatko leijonapelit samalla hyvä näytönpaikka myös ulkomaille?

– Ei näistä ainakaan mitään haittaa ole. Varmasti plussaa siinä mielessä, Virtanen vastaa.

Ilari Isotalo, Mikkeli
Twitter: @IlariIsotalo