Peräti seitsemän suomalaisen NHL-pelit ovat tältä kaudelta vaarassa loppua jo seuraavaan otteluun.

Runkosarjassa hyvän alun jälkeen kevättä kohti hiipunut Minnesota on ongelmissa pudotuspelisarjassa St. Louis Bluesia vastaan. Joukkue on ottelusarjassa jo 0-3-tappioasemassa, joka tarkoittaa sitä, että kausi voi päättyä jo seuraavaan otteluun.

Minnesotan riveissä pelaavista Mikko Koivusta, Mikael Granlundista ja Erik Haulasta tuskin kenestäkään on kevään MM-kisoihin. Granlund ja Haula alkavat kauden päätteeksi neuvottelemaan uusista sopimuksista. Koivulla on sopimus myös ensi kaudesta, mutta kapteenin kauden päättyessä pettymykseen, hän tuskin on valmis MM-kisakoneeseen.

Columbuksesta edes yksi vahvistus?

Columbus Blue Jackets yllätti kaikki ja pelasi mahtavan runkosarjan. Pudotuspeleissä vastaan asettui heti hallitseva mestari Pittsburgh Penguins, joka on siirtynyt ottelusarjassa jo 3-0-johtoon. Myös Columbus on siis enää yhden ottelun päässä kesälomasta.

Joukkueessa pelaavat maalivahti Joonas Korpisalo, puolustaja Markus Nutivaara sekä hyökkääjät Lauri Korpikoski ja Markus Hännikäinen. Näistä pelaajista jopa jokaiselle voisi löytyä rooli Leijonien MM-joukkueesta. Valitettavasti Korpisalon ja Korpikosken sopimukset päättyvät tähän kauteen, joten heitä voidaan pitää epävarmoina tulijoina.

Upean tulokaskauden pelanneen Nutivaaran tilanne on toisenlainen. 22-vuotiaalla puolustajalla on sopimus myös ensi kaudesta, eikä kevään peleissä ole tullut vastuuta alkukauden tapaan. Jos pelaaja on terveenä ja halukas liittymään joukkueeseen, löytyy Kärppien kasvatille varmasti ruutu tutun päävalmentajan Lauri Marjamäen alaisuudesta.

Myös Hännikäinen voisi olla mahdollinen vahvistus. 24-vuotias rymistelijä pelasi varsin vahvan kauden AHL:ssä ja sen myötä NHL:ssä esiintymisiä on takana 10 ottelun edestä. Erittäin vahva ja härkämäinen pelaaja jättää aina kaikkensa kaukaloon. Samaiseen rooliin löytyy pelaajia Euroopastakin. Yllätyskortti kisakoneeseen?