Huikeasta kokonaisvaltaisesta pelaamisesta ja vuoden 2011 MM-kisojen ilmaveivistään tuttu Mikael Granlund on hurjien huhujen keskellä.

Viimeistään viime kaudella NHL:ssä erinomaisesti läpi lyönyt suomalainen pyrkii seuratoverinsa Nino Niederreiterin kanssa saamaan tuottoisan ja pitkän sopimuksen Wildiin.

Sen suomalainen myös ansaitsisi puckprose.com -sivuston mukaan. Sivusto ylistää Granlundin pelintekijän ja kahden suunnan pelaamisen taitoja. Alivoimallakin raastavasti taistelleen ja näistä erikoistilanteesta kolme maalia tehneen suomalaisen arvoa nostaa myös se, että hän voitti joukkueensa pistepörssin huikein 26+43=69 -tehoin huolimatta jossain määrin puolustusvoittoisesta kahden suunnan roolista huolimatta.

Kyseisen pelitavan hyökkääjien arvoa ei aina välttämättä punnita pisteissä, jonka takia Laser HT -kasvatin viime kauden tilastot nousevat edelleen suuresti tapetille.

Väkevä kokonaisvaltainen pelaaminen on seikka, jonka takia Mikko Koivun kanssa oivasti yhteen pelaava virtuoosi ansaitsisi palkankorotuksen.