KHL:n harjoituspelit ovat käynnistyneet vilkkaasti ympäri Venäjää ja Eurooppaa.

Tänä vuonna monikansallinen sarja on poikkeuksellisen mielenkiintoinen: sarjan pelaajista kootaan pitkälti talven olympiajoukkueet NHL:n jäätyä kokonaan kisoista sivuun.

Leijonilla on tässä suhteessa pullat hyvin uunissa. KHL:ssä pelaa myös ensi kaudella moni kovan luokan suomalaistaituri.

Leijonat.com nostaa esille sarjan 10 kirkkainta suomalaistähteä. Mukana on paljon maajoukkueista tuttuja pelaajia.

TOP10: KHL:n suomalaistähdet

10. Jarno Koskiranta, SKA Pietari

– Monipuolinen työjuhta pelaa SKA:n tähtisikermässä kärkiketjujen takana. Tehnyt pienellä peliajalla kovia tehoja.

9. Atte Ohtamaa, Ak Bars Kazan

– Fyysinen oman pään juhta on noussut Kazanissa luottopakkien joukkoon. Hoitaa oman tonttinsa kunnialla.

8. Olli Palola, Jokerit

– Tulevan kauden läpimurtopelaaja KHL:ssä. Palolalta voi odottaa Jokereissa kovaa jälkeä: tarjolla on iso rooli ja valtavasti vastuuta. Viime vuosi SHL:ssä lupaa hyvää.

7. Juuso Hietanen, Dynamo Moskova

– Kokenut Hietanen on jopa hieman aliarvostettu pelaaja Suomessa. Kokenut puolustaja kuuluu sarjan eliittiin, kun puhutaan kiekollisista pakeista.

6. Joonas Kemppainen, Salavat Julajev Ufa

– Monipuolinen työjuhta ei loista aina pistepörssissä. Kemppaisen kaltaiset raatajat ovat silti todella arvokkaita pelaajia erityisesti KHL:ssä.

5. Teemu Hartikainen, Salavat Julajev Ufa

– Isokokoinen hyökkääjä päätti jäädä vielä KHL:ään. Vahva viime kausi nosti hyökkääjän koko sarjan kärkipelaajien joukkoon.

4. Mikko Koskinen, SKA Pietari

– SKA:n ykkösvahdiksi ei nousta sattumalta. Koskinen on torjunut jo useamman kauden Venäjällä kovalla tasolla. Huippuvahti kestää kovatkin paineet.

3. Sami Lepistö, Jokerit

– Leijonakonkari on kesän kovin hankinta Jokereilta. Paluumuuttaja on yksi KHL:n parhaita puolustajia. Henkinen johtaja Jokereissa.

2. Petri Kontiola, Lokomotiv Jaroslavl

– Kokenut kiekkotaituri on joukkueensa ykköstähtiä. Kontiola on pelaaja, joka pystyy ratkomaan koviakin pelejä yksilötaidollaan. Mikäli säilyy terveenä, iskee jälleen kovat tehot.

1. Oskar Osala, Metallurg Magnitogorsk

– Listan ykköseksi nousee isokokoinen Osala, jolle olisi löytynyt ottajia myös NHL:stä. Vahva härkä pystyy myös tehoihin KHL:ssä. Suurseuran kärkipelaajia.