Vaasan Sportin Markus Nenosen läpimurtoa ollaan odotettu jo pitkään.

24-vuotias hyökkääjä nousi JYPissä liigajoukkueen kokoonpanoon kaudella 2012-13 ja säväytti heti harvinaisen kovalla rannelaukauksellaan. 18 otteluun Nenonen viimeisteli viisi maalia ja kolme maalisyöttöä. Tämän jälkeen Jämsän Kiekko-Susien kasvatista kasvoi yksi JYPin parhaista maalintekijöistä ja kaudella 2015-16 syntyikin jo komeat 18 maalia.

Viime kaudeksi Nenonen suuntasi Vaasan Sportiin, jossa hän nousi heti odotetusti suureen rooliin, mutta loukkaantuminen sotki kautta. Kovalla ranteella varustettu hyökkääjä pelasi vain 37 ottelussa viimeistellen lopulta 13 maalia.

Tänä kesänä Nenonen on loistanut vaasalaisten paidassa tykittäen harjoitusotteluissa jo peräti kuusi osumaa. Viimeiset kaksi osumaa syntyivät keskiviikkona, kun kakkosketjun vasemmalla laidalla esiintynyt hyökkääjä viimeisteli kaksi maalia 3-1-voitossa Oulun Kärpistä.

Kaikki näytöt tulevan liigakauden alla antavat hyvää osviittaa tulevasta. Jos Nenonen pysyy vain ehjänä, kykenee hän rikkomaan urallaan ensimmäistä kertaa 20 maalin rajan. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että hän tulee taistelemaan SM-liigan maalipörssin kärkisijoista.