KHL:ään kesällä siirtyneet Jesse Mankinen ja Jaakko Rissanen ovat kokeneet lyhyellä Venäjän matkallaan jo paljon.

Vitjazissa pelaavat kaksikko muistelee saaneensa uudelle seikkailulle mahdollisimman huonon alun. Venäjän reissu alkoi järkytyksellä.

– Se oli katastrofilähtö. Lähdimme iltajunalla sillä ajatuksella, että nukumme junassa ja olemme mukavasti aamulla Moskovassa. Heti, kun päästiin rajan yli, meillä sanottiin olevan jotenkin liikaa tavaraa. Molemmilla oli kaksi lätkäkassia, toisessa pelikamat ja toisessa muuta tavaraa. Siellä alettiin kysellä jääkiekkovarusteista kuitteja. Olisi pitänyt maksaa jotain rahaa. Ruplia ei tietenkään ollut, eikä kortti käynyt. Heittivät meidät ulos junasta Viipurissa. Soitin agentille, joka yritti asiaa selvittää, mutta ei auttanut, Rissanen muisteli sunnuntaina Helsingissä.

– Jos on joskus vituttanut paljon, niin silloin vitutti, kun saimme sen viimeisen infon, että nyt lennämme ulos junasta. Ei sitä voinut uskoa todeksi. Jäimme sitten hotelliin yöksi ja kävimme aamulla maksamassa pois, jonka jälkeen pääsimme jatkamaan matkaa. Henkilökunta oli lopulta todella ystävällistä. He auttoivat kantamaan todella painavia kassejamme ja muuta. Ei siinä sen kummempaa.

Kävikö siinä jo mielessä kääntyä suosiolla takaisin kohti Kuopiota?

– Kävi kyllä mielessä, että ei oikeasti voi näin käydä. Kun agentille soitin, niin sanoin, että tällaistako tämä nyt on? Sen jälkeen on melkein kolme kuukautta mennyt ilman mitään ongelmia. Suomalaisesta pelikaverista on ollut hyötyä uusien asioiden ihmettelyssä, ja on ollut mukava nähdä vähän maailmaa. Pelata voisi tietysti aina paremminkin. Etenkin Shanghai oli hieno kaupunki, siellä olisi voinut olla pidempäänkin. Oli kyllä huikea tunne laskeutua nyt Helsinki-Vantaalle kolmen kuukauden reissaamisen jälkeen. Vielä parempi olisi ollut Kuopion Rissalan kenttä, mutta ihan hyvä näinkin, Rissanen naureskeli.

– KHL:n mittakaavassa Vitjaz on pieni seura, mutta alkushokin jälkeen olen ollut yllättynyt, miten hyvin kaikki on hoidettu. Lennämme omalla koneella ja hotellit ja ruoat ovat viimeisen päälle. Pohjois-Amerikassa pelanneet joukkuekaverit ovat sanoneet, että puitteet ovat lähes änärin tasoa.

Mankinen (1+4) ja Rissanen (2+4) ovat pelanneet Vitjazissa samassa ketjussa tasaisia minuutteja kahta mahataudin vuoksi missattua ottelua lukuun ottamatta.

– Alivoimaa ei pelata oikeastaan yhtään, mutta ylivoimaa on pelattu joka pelissä. Meidän ylivoimassa on yleensä ollut yksi venäläinen ja neljä ulkkaria. Saa nähdä, miten saadaan siinä olla. Ei olla tehty ylivoimalla yhtään maalia koko kauden aikana, sitä voi parantaa paljon. On kyllä ollut huonoa tuuriakin, tolppaa ja ylärimaa, Rissanen harmittelee.

Lähde: Jokereiden tiedote