Aleksander Barkov on noussut viime vuosina koko NHL:n parhaiden rangaistuslaukausspesialistien joukkoon.

Nuori suomalaistähti on hurmannut erilaisilla kikoillaan. Sen myötä Barkovilta usein kysytään, mistä hyökkääjä keksii jatkuvasti uusia kikkojaan.

Florida Panthersin fanit saivat esittää suomalaistaiturille kysymyksiä. Yhdeksi teemaksi nousi rankkarikikat. Barkov kertoo harjoitelleensa erilaisia kuvioita pitkään.

– Minulla on hauskaa. Katson paljon videoita Youtubesta esimerkiksi Patrick Kanelta ja Pavel Datsjukilta. Seuraan myös, mitä joukkuekaverini Radim Vrbata, Jonathan Huberdeau ja Vincent Trocheck tekevät, Barkov avaa.

Aivan kaikkea ei suomalainen uskalla tehdä peleissä. Hyökkääjä naurahtaa, että on paljon kikkoja, jotka ovat liian haastavia pelitilanteeseen.

– On jotain liikkeitä, kuten Pavel Barberin (Youtube-tähti) kikat, jotka ovat liian hulluja. Niitä ei voi tehdä peleissä. Se olisi liian noloa menettää kiekko keskialueella. Meillä on joukkueessa paljon hyviä rankkariampujia, Barkov virnistää.

Ikävä ulkojäitä

Barkovilta kysyttiin myös, mitä hän kaipaa eniten Suomesta. Perheen ja kavereiden ohella esille nousi ulkojäät, jossa taituri on opetellut monet kikat.

– Kaipaan ulkojäitä. Minulla oli tapana olla päivittäin useita tunteja kavereideni kanssa luistelemassa, Barkov kertoo.