Jesse Puljujärven karmea moka perjantain AHL-ottelussa on saanut paljon huomiota erityisesti Edmontonissa.

Kiekkotaiturin laiska pelaaminen keskialueella kostautui rajulla tavalla, kun kiekko löytyi nopeasti Bakersfield Condorsin maalista.

Nuori suomalainen sai heikosta pelaamisesta paljon kritiikkiä erityisesti sosiaalisessa mediassa. Kuten olettaa, osa palautteesta lähti heti huvittavalla tavalla laukalle.

Mikäli video ei aukea, sen voi katsoa tästä.

Edmonton Journalin kokenut toimittaja David Staples on noussut kritiikin keskellä puolustamaan Puljujärveä. Kokenut kiekkomies muistuttaa suomalaisen olevan kokonaisuutena aivan eri tasolla kuin vuosi sitten.

Yhden virheen takaa pitää pystyä näkemään kokonaisvaltainen suorittaminen.

– Puljujärvi näytti hyvältä jo viime vuonna AHL:ssä. Mutta hän näytti tässä pelissä jopa paremmalta. Hän on yhä tämän joukkueen nuorin pelaaja, Staples muistuttaa.

Samaan hengenvetoon kiekkotoimittaja uskoo, että farmisarja on juuri nyt paras paikka suomalaiselle. Siellä tarjolla on sopivan iso rooli sopivan kovassa ympäristössä.

– Antakaa hänelle ainakin vielä muutama kuukausi AHL:ssä. Tai jopa koko kausi. Tietysti Oilers voi kutsua hänet ylös, mutta tämä on oikea paikka opetella kiekon suojaamista ja oikeiden ratkaisujen valintaa kiekollisena, toimittaja muotoilee.

Yhdestä virheestä kohun nostaminen on silti turhaa. Puljujärvellä on kaikki aika nousta yhä huippupelaajaksi.

– Antakaa hänelle aikaa ja hän kehittää nämä osa-alueet NHL-tasolle, Staples kiteyttää.