NHL-taituri Teuvo Teräväisen veli Eero Teräväinen on kiekkolupaus, jonka nimi ei sano vielä suurelle yleisölle mitään.

Nuori puolustaja on aloittanut toisen kautensa Pohjois-Amerikan juniorisarja USHL:ssä. 18-vuotias Lincoln Starsin puolustaja kuuluu jo toista vuotta junnujoukkueensa kärkipelaajiin.

Alkukausi on alkanut mainiosti: Teräväinen on nakuttanut kolmeen peliin tehot 0+3. Pikkuleijonista tuttu nuorukainen viihtyy rapakon takana.

Samalla pakki on saanut vastailla paikallisen median kyselyihin Teuvosta ja kiekkohullusta perheestä. Eero on sisaruksista ainoa puolustaja – Teuvo sekä 15-vuotias Satu-sisko pelaavat hyökkääjinä.

– En tiedä, miksi olen pakki. Olin kai pienempänä hieman isompi, joten valmentaja laittoi minut pakiksi. Se johtuu varmaan siitä… olen yksinäinen susi, Eero Teräväinen virnistää North State Journalin mukaan.

Teuvolla on erilainen käsitys pikkuveljensä pelipaikan valinnasta. NHL-taituri nostaa suurimmaksi syyksi pihapelit.

– Pelasimme usein pihalla. Olin itse hyökkääjä, joten Eero oli pakki. Hän on aina ollut luonteeltaan enemmän puolustaja. Hän tykkää pelata molempiin suuntiin, Teuvo Teräväinen pohtii.

Veljeksillä on ikäeroa viisi vuotta. Eeron kuviot uraan jatkosta ovat selvillä: nuorukainen siirtyy ensi kaudeksi Denverin yliopistosarjaan. Moni suomalaispelaaja on ponnistanut ammattilaiseksi juuri NCAA-kiekkosarjan kautta.