© Kuva: Getty Images

Suomalainen NHL-maalipyssy tuskaisessa tilanteessa –  ”Tämä on turhauttavaa”

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!

Vancouver Canucksin suomalaishyökkääjä Markus Granlundin kausi on lähtenyt todella alakuloisesti liikkeelle.

Canucksin sisäisen maalipörssin toisella sijalla viime kaudella 19 osumallaan ollut Granlund on pyssyttänyt tämän kauden 16 ottelussa vain kaksi maalia, ja kirjannut yhden syöttöpisteen niiden lisäksi.

Canucksin päävalmentaja Travis Green on antanut Granlundille joukkueen toiseksi eniten peliaikaa hyökkääjistä (17:08), mutta tulokset eivät ole olleet millään tavalla miellyttäviä 24-vuotiaan suomalaispyssyn mielestä.

– Totta kai haluat tehdä maaleja. Tietenkin tämä on ollut turhauttavaa, mutta sinun täytyy vain jatkaa työn tekemistä ja toivottavasti maalit vielä tulevat. Mielestäni minulla oli muutama hyvä paikka viime pelissä. Minun pitää vain jatkaa laukomista ja olla nälkäisempi, Granlund kertoo TSN:n haastattelussa.

Granlund on pelannut tällä kaudella Canucksin ”jarrukentässä”, missä pelaa joukkueen maalipörssin yllättävä kärkinimi Derek Dorsett ja suomalaispelurin tapaan maalivaikeuksista kärsivä Brandon Sutter.

Granlund pelaa lähes aina vastustajan kärkipelaajia vastaan, sekä suomalaisnuorukainen on elintärkeä palanen joukkueensa alivoimalla.

– Sinun täytyy tietää roolisi, ja kaikki on minulle ok, kunhan joukkueemme voittaa.  Jos häviämme pelin, enkä tee maalia, se on rankkaa. Sinun täytyy vain pitää leuka pystyssä ja jatkaa työn tekoa, Granlund kertoo.

Green on noteerannut Granlundin maalivaikeudet, ja hän asettikin tärkeän suomalaispelaajansa maanantain harjoituksissa täysin uuteen, hieman hyökkäyspainotteisempaan kenttään.

Nuori oululainen viiletti aamuharjoituksissa uudella pelipaikallaan veteraanihyökkääjien Sam Gagnerin ja Thomas Vanekin sentterinä.

– Hän tekee paljon asioita, mitkä jäävät huomioimatta. Hän on ollut iso osa meidän alivoimaa ja iso osa meidän ”jarrukenttää.” Tiedän, että hän ei ole saanut niin paljoa tehopisteitä, mitä hän haluaisi. Kaikki asiat eivät kuitenkaan ole kiinni pisteistä – jos kysyisit häneltä, hän haluaisi varmasti lisää maaleja, Green sanoi.

– Jos hän pelaa sentterinä, se saattaa antaa hänelle hieman lisää piristystä. Mutta hän on silti tehnyt paljon hyviä asioita, mitkä jäävät normaalilta fanilta huomaamatta, valmentaja jatkaa.

Katso CHL-matsit ilmaiseksi läpi kauden!

HIFK, Tappara, Kärpät, JYP ja TPS taistelevat jääkiekon Mestarien liigassa. Saat kaikki matsit ilmaiseksi ja suorana kotisohvalle!