Suomen maajoukkueessa useat arvokisat pelannut Lauri Korpikoski lähti hakemaan uutta nousua kiekkouralleen jäätyään vaatimattomaan rooliin NHL:ssä.

Alku ei ole kuitenkaan ollut ruusuilla tanssimista Sveitsissä Zürich Lionsin joukkueessa. Ykkössentterin roolissa lähes kaikki ottelut pelannut 31-vuotias hyökkääjä on tähän asti saanut NLA:ssa tililleen tehot 1+0 viidessä ottelussa. Lisäksi hän on saalistanut yhden syöttöpisteen CHL-otteluissa.

NHL-statuksella pelaavalta Korpikoskelta odotetaan varmasti enemmän sekä seurajoukkueessa että Leijonissa, johon Korpikoski lienee tyrkyllä olympialaisia silmälläpitäen.

Sothsissa Leijonissa olympiapronssia juhlinut Korpikoskelta vaaditaan kuitenkin kovempia näyttöjä, kun kisat ovat jo nurkan takana.

Vanhoilla ansioilla kisapaikka ei aukea, kun Euroopassa on kisakoneesta paikkaa kärkkyviä loistavassa vireessä pelaavia suomalaisia riittävästi.

Toivottavasti Korpikoski nousee vielä lentoon runkosarjan aikana, sillä Suomi kuitenkin kipeästi tarvitsee kokemusta kovista peleistä olympialaisiin lähdettäessä.

Entisellä NHL-tähdellä löytyy ansioluettelosta 609 NHL:n runkosarjaottelua.