Suomalaishyökkääjä Aleksi Saarelan alkukausi AHL:n Charlotte Checkersissä oli vaikea. Peli ei kulkenut, tulosta ei tullut, ja Suomessa ihmeteltiin, mihin nuorten maailmanmestaruuden 2016 kotikisoissa voittanut Rauman Lukon kasvatti on kadonnut.

Ei Saarela mihinkään ollut kadonnut. Pari viikkoa sitten Saarela kertoi SuomiKiekko-sivustolle pelanneensa kymmenen peliä käsi murtuneena.

Sen jälkeen, kun Saarelan käsi on ollut kunnossa, tehoja on tullut tuttuun tahtiin. Seitsemässä viime pelissä Saarela on tehnyt viisi osumaa.

Eilen Saarela laukoi komeasti Checkersin voittomaalin ottelussa Springfield Thunderbirdsiä vastaan. Ylivoimalla syntynyt 4–3-osuma näki päivänvalon reilut viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Saarela sai ketjukaveriltaan Nicolas Roylta syötön ja laukoi b-pisteiden välistä lujaa ja tarkasti. Thunderbirdsin maalia vartioinut Harri Säteri oli laukauksen edessä voimaton.

Checkersin twitter-tilillä Saarelan laukausta kuvailtiin vaatimattomasti ”raketiksi”.

Saarela saalisti ottelussa myös syöttöpisteen Patrick Brownin osumaan, jonka toinen syöttäjä oli Janne Kuokkanen. Saarela palkittiin ottelun parhaana pelaajana eli kolmella tähdellä.

Thunderbirdsin riveissä suomalainen Juho Lammikko sai syöttöpisteen. Säteri torjui ottelussa 29 kertaa.

Katso Saarelan osuma alta.