Liigassa on nähty syksyn aikana komea määrä nuorta tähtiloistoa.

Pääsarjan syksyä ovat värittäneet useat huippulupauksen lopulliset läpimurrot liigaeliittiin. Muutaman kokeneen pelaajan ohella juuri tulevaisuuden NHL-tähdet ovat varastaneet huomion runkosarjan avauspuoliskolla.

Leijonat.com nostaa esille viisi syksyn komeettaa, jotka pelaavat pian NHL:ssä. Listalle nousee useampi Nuorten Leijonien superlupaus. Kuvaavaa on, että myös viiden kärjen ulkopuolelle jää myös moni kova nuori kiekkotaituri.

TOP5: Tulevaisuuden NHL-nimet

1. Miro Heiskanen, HIFK

Huippupakki on noussut syksyn mittaan Liigan kärkipakkien joukkoon. Upea liike, kiekollinen varmuus ja sekä hyvä pelisilmä tekevät pakista ensi kaudeksi kovan nimen NHL:ään.

2. Libor Sulak, Pelicans

Myös toinen Liigan syksyn nuorista komeetoista on puolustaja. Sulak on viihdyttävä pelaaja: itsevarma tshekkipakki väläyttelee rohkeita ratkaisuita molemmissa päissä kenttää. Iso koko tuo peliin myös fyysisen vivahteen.

3. Olli Juolevi, TPS

Moni kiekkoseuraaja ehti olla huolissaan nuoren NHL-lupauksen kehityksestä Pohjois-Amerikassa. Alku Suomessa on ollut mykistävä: Juolevi on osoittanut heti, etteivät hehkutus ja alhainen varausnumero ole sattumaa.

4. Kristian Vesalainen, HPK

Nuori HPK-vahvistus on päässyt viime kierroksilla komeaan lentoon. Kuvaavaa on, että Winnipeg Jetsin kärkilupaus on ollut ennen joulua joukkueensa parhaimmistoa pelistä toiseen. Maaliahne kiekkotaituri.

5. Kaapo Kähkönen, Lukko

Listan viidenneksi nimeksi nostetaan rauhallinen Lukko-vahti, joka on pelannut läpi kauden vakuuttavasti. Kähkösen tilalle olisi voinut nostaa myös Kärppien Veini Vehviläisen, jonka tilastot ovat vielä komeammat. Kähkösellä on taskussan jo NHL-varaus, joten hän saanee varmasti keväällä tai kesällä näytönpaikan rapakon takana.