Juuse Saros ja Ville Husso olivat Nuorten Leijonien maalivahdit, kun Suomi voitti nuorten MM-kultaa alkuvuodesta 2014 Ruotsissa. Päävastuun torjuntatöistä kantoi tuolloin kuusi ottelua pelannut Saros, kun Husso joutui tyytymään kakkosvahdin rooliin ja kahteen otteluun.

Myös NHL-urallaan Saros on päässyt 22-vuotiaista vahdeista pidemmälle. Saroksella on vyöllään 33 NHL-ottelua, joista 11 tällä kaudella. Näissä miehen torjuntaprosentti on hyvä 92,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,43.

Päästessään Pekka Rinteen varjosta pelaamaan Nashville Predatorsin maalilla Saros on usein hurmannut Predators-fanit. Joulukuussa Saros mm. piti kolmesti maalinsa koskemattomana.

Silti, koska edessä on Rinteen kaltainen NHL:n ehdottomaan maalivahtieliittiin lukeutuva vahti, Saros on hakenut pelituntumaa myös AHL:n Milwaukee Admiralsista. Siellä Saros on pelannut yhdeksän ottelua lukemilla 90,6/2,88.

Viime yönä Admirals kohtasi AHL-kaukalossa San Antonio Rampagen – ja Saros kohtasi Husson.

Tällä kertaa Husso vei pidemmän korren, sillä San Antonio voitti kotiottelunsa maalein 3–1. Husso torjui ottelussa 29 kertaa, Saros 35 kertaa.

Husso, St. Louis Bluesin 4. kierroksen (94.) varaus kesältä 2014, on saanut Pohjois-Amerikassa toistaiseksi peliaikaa vain AHL:ssä. Tällä kaudella HIFK-kasvatti on pelannut San Antoniossa 16 ottelua tilastoilla 92,1/2,55.

Joulukuun viimeisellä viikolla Husso valittiin AHL:n viikon pelaajaksi, kun tämä oli päästänyt kahdessa ottelussa vain yhden maalin 55 laukauksesta.

Milwaukee on AHL:n lähtisessä konferenssissa tällä hetkellä viidentenä kerättyään 38 ottelusta 44 pistettä. Husson edustama San Antonio on sijan perässä samoissa pisteissä mutta yhden ottelun enemmän pelanneena.