Ruotsin SHL-liigaa johtavan Växjö Lakersin suomalaishyökkääjä Janne Pesonen on ollut viime aikoina kovassa iskussa.

Vuodenvaihteen tienoilla pitkän loukkaantumisen jälkeen kaukaloihin palannut Pesonen paukutteli viime lauantaina pisteet 1+2, kun Växjö haki vierasvoiton Malmöstä maalein 4–0.

– No, nyt sattui olemaan minun vuoroni (tehdä pisteitä), Pesonen sanoi Lakersin kotisivuilla julkaistussa videohaastattelussa.

Tänään Växjö kohtaa kotiyleisönsä edessä Mestarien liigan välierien toisessa osaottelussa tshekkiläisen Bili Tygri Liberecin.

Joukkueet kohtasivat kahdesti jo CHL:n lohkovaiheessa, ja nuo kohtaamiset Växjö voitti. Välierien avausosa Tshekissä taas päätyi tasalukemiin 1–1.

– He pelaavat aktiivista, aggressiivista jääkiekkoa ja haastavat koko ajan. Se on yksinkertaista, vähän epätyypillistä tshekkiläistä jääkiekkoa, Pesonen analysoi.

– Mutta heillä on myös paljon taitavia pelaajia. He yrittävät koko ajan syöttää kiekkoa maalille. Meidän on oltava koko ajan varpaillamme, Pesonen huomautti.

Pesosen mukaan Växjö saa selkeän edun kotiyleisöstään.

– Meillä on fantastiset fanit, joiden edessä on mahtavaa pelata. Saamme heistä hieman lisäenergiaa, Pesonen kuvaili.

Pesonen on pelannut tällä kaudella Ruotsin liigassa 15 ottelua ja kasannut tehot 5+7=12. CHL:ssä hänellä on vyöllään viisi ottelua tehoin 1+3=4.

Växjön toinen suomalaishyökkääjä Tuomas Kiiskinen on saanut 22 SHL-ottelussa kasaan pisteet 4+6=10. CHL:ssä Kiiskinen on pelannut kahdeksan ottelua saldolla 1+5=6.