Kun Edmonton Oilersin kausi jääkiekon NHL:ssä on mennyt pipariksi, suuntasi paikallinen Edmonton Journal katseensa jo syksyllä alkavaan uuteen sesonkiin. Se pohti artikkelissaan, ketkä voisivat olla joukkueen kolmen kärkiketjun miehiä kaudella 2018-19.

Sivuston pähkäily nosti Jesse Puljujärven ilman mitään sen suurempia kyseenalaistuksia ykkös- tai kakkosketjuun, ja jutussa mainittiin seuraavat teoriat:

Ensinnäkin kanadalainen Ryan Nugent-Hopkins menisi paremmin laiturina kuin sentterinä esimerkiksi kolmosketjussa, sentterinään Milan Lucic.

Tai vastaavasti jos NY Islandersista tullut, mutta pelinsä kanssa pahasti tuskaillut Ryan Strome ottaessaan askelia eteenpäin pystyisi pelaamaan kolmosketjun keskushyökkääjänä, voisivat hänen laidoilla olla Lucic ja Drake Caggiula.

Jos kolmosketju muodostuisi sivuston jälkimmäisen kaavailun mukaan, tarkoittaisi tuo Nugent-Hopkinsin, Connor McDavidin, Leon Draisaitlin ja Puljujärven viilettämistä kahdessa kärkiketjussa. Tämä tosin jättäisi öljypaitojen GM Peter Chiarellille vielä yhden pähkinän purtavaksi.

Sikäli jos esimerkiksi kolmosketju olisi paikallismedian mainitsema Lucic – Strome – Caggiula, tarvitsi Oilers aiemmin mainitun nelikon lisäksi kahteen kärkitrioon kaksi pelaajaa lisää. Yksi esille nostetuista nimistä oli syksyllä Puljujärven kanssa NHL-paikasta kilpaillut Kailer Yamamoto.