Kaukana ovat alle 18-vuotiaiden MM-kullan ja -hopean sekä viime kesän NHL:n varauksen juhlallisuudet, kun Robin Salo on käynyt läpi vaikean kauden. Vaasan Sportin Liiga-joukkueen paidassa tehoja on syntynyt 0+4, Mestiksessä Hermeksen sotisovassa tehoja ei ole kertynyt.

Kausi on ollut Salolle, NHL:ään kakkoskierroksella varatulle puolustajalupaukselle vaikea. On tosin muistettava, ettei pakki ole saanut vastuuta Sportissa niin paljoa, kuin hän taitojen puolesta ansaitsisi.

Heikon kauden kruunasi Suomen katastrofaalinen putoaminen alle 20-vuotiaiden MM-kisojen puolivälierässä, lisäksi pohditaa aiheuttaa myös ensi kausi. NHL-varauksen pahvi Sportin kanssa päättyy kevääseen.

– Ei ole selvillä joukkuetta, ei ainakaan ole jatkosopimusta tänne. Katsotaan sitä sitten kauden jälkeen. Vaihtoehtoja on monia, ja mitään päätöksiä ei ole vielä tehty, Salo manasi Kiekkoareenan haastattelussa mystisesti.

Voisi kuvitella, että motivaatio on mahtanut olla alhaalla vaikean talven aikana. Salo myönsi sivuston haastattelussa, että itsensä motivoiminen onkin ollut vaikeaa.

– On se vaikeaa, kun ei pelaa, mutta jotenkin siihen on pystyttävä.

Sivustomme kummasteli jo aiemmin, miksei puolustaja mahdu Sportin vakiorosteriin. Pelaaminen olisi kuitenkin niin joukkueen kuin pelaajan etu: Vaasalaiset eivät taatusti kärsisi siitä, että lupaava puolustaja luutisi takalinjoilla pelistä toiseen, lisäksi vastuu kasvattaisi Sportin omaa kasvattia kohti NHL:n portteja.

Kiekkoareenan jutun voit kokonaisuudessaan lukea täältä.