Yön NHL-kierroksella Patrik Laineen ja Joel Armian edustama Winnipeg Jets katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa, kun se kaatoi kotonaan Chicago Blackhawksin maalein 6-2.

Isäntäjoukkue teki heti ensimmäisessä erässä selväksi kuka määrää, kun Chicagon maaliverkko heilui viidesti. Ottelun kolmannesta maalista vastannut Armia ohjasi taitavasti Jacob Trouban viivakudin tolpan kautta sisään. Maali oli hyökkääjälle kauden 12. ja 26. tehopiste.

(Armian maali)

Ottelussa tehtiin myös historiaa, kun Laine pitkitti pisteputkeaan jo 14 otteluun. Laineesta tuli sarjan kautta aikojen ensimmäinen alle 20-vuotias, joka on temppuun yltänyt.

Supertähti jäi ottelussa maaleitta, mutta sai toisen syötön Paul Stastnyn tekemään Jetsin avausosumaan. Kovalla itseluottamuksella Laine harhautti omassa päädyssä karvaajat ympäriltään ja käynnisti nopean hyökkäyksen, jonka uusi ketkukaveri viimeisteli tarkalla laukauksella.

(Stastnyn maali ja Laineen historiallinen syöttöpiste)

Viimeisen 14 ottelun aikana Laine on noussut maalipörssin toiseksi ja kerännyt tehot 16+8. Kauden kokonaissaldo 41+25=66 vie tamperelaisen suomalaisten pistetilastossa kolmanneksi.