HÄMEENLINNA. Hyökkääjä Antti Suomela pelasi unelmakauden Liigassa, eikä se jäänyt keltään huomioitta. JYP-sentteriä kohtaan on osoitettu kiinnostusta kaikista huippusarjoista.

24-vuotias Suomela saapui JYPiin kaksi kautta takaperin, kun Espoon Blues mureni lopullisesti liigakartalta. Espoolaisjoukkueen tarina päättyi ikävästi, mutta se avasi samalla uusia mahdollisuuksia nuorille tulevaisuuden lupauksille. Yksi näistä nimistä oli Suomela, joka päätyi JYPin organisaatioon.

Jyväskylässä tiedettiin, että haaviin tarttui juonikas, älykäs ja tehokas pelaaja, jossa olisi potentiaalia kansainvälisen tason pelaajaksi. Voidaankin todeta kaiken menneen nappiin, kun kaudella 2017-18 Suomela marssi Liigan runkosarjan pistepörssivoittoon.

JYP-sentteri sai pelata ehjän kauden ja 59 otteluun syntyi komeat tehopisteet 21+39=60. Mutta tuliko tämä miehelle itselleen yllätyksenä?

– Totta kai tiesin, että pystyn tekemään pisteitä, mutta se kuinka paljon, tuli pienoisena yllätyksenä. Oli kiva pelata (Juuso) Puustisen ja (Jerry) Turkulaisen kanssa koko kausi. Nautin pelaamisesta joka päivä, Suomela kertoi Leijonat.comille.

Nuoren espoolaisen hyökkäyspään taidot ovat ihailtavia. 183-senttinen EPS-kasvatti on tänä päivänä hyökkäyspään pelote missä vain sarjassa, mutta kehittämisen kohteitakin löytyy.

– Nyt alkaa pikku hiljaa tuossa kamppailupelaamisessakin pärjäämään – ennen se oli suurin kompastuskivi. Varsinkin omassa päässä vahvojen äijien kanssa oli vaikeuksia, mutta pikku hiljaa se on ruvennut kehittymään ja olen saanut lisää voimaa. Ei se valmista ole, paljon riittää hommaa, mutta sillä osa-alueella on menty kyllä eteenpäin, Suomela kertasi.

Antti Suomela oli täysin pitelemätön Liigassa kaudella 2017-18. Kuva: Juha Tamminen.

NHL-kutsuu?

Suomelan JYP-sopimus on nyt katkolla, eikä seurassa jatkaminen ole enää todennäköistä. Siirtohuhuissa hyökkääjää ollaan viety muun muassa Helsingin IFK:n riveihin, mutta kiinnostusta on osoitettu monesta muustakin suunnasta.

– Kyllä tuollaisen kauden jälkeen alkaa olemaan kiinnostusta vähän sieltä sun täältä. Joka sarjasta on kiinnostusta ja hyvä niin, on sitten varaa valita. Kaikki on vielä auki, en uskalla sanoa millekään sarjalle tässä vaiheessa ei, Suomela avaa Leijonat.comille.

Mutta olisiko NHL-siirto mahdollinen? Kiinnostusta rapakon takaa löytyy, joten onko se vaihtoehto numero yksi?

– Pohjois-Amerikkaan haluan lähteä tavoittelemaan unelmia. Saa nähdä, mihin sitä lähtee ja milloin. Kaikki on vielä aika auki. Nautitaan nyt tästä maajoukkueen matkasta ja mietitään sitä sen jälkeen, Leijonien MM-leiriryhmään lukeutuva Suomela päätti.

Miikka Lahtinen, Hämeenlinna
Twitter: @miikka_lahtinen

LUE MYÖS

Leijoniin tipahtamassa todellinen jackpot NHL:stä? Näiden suomalaistähtien kausi päättyi runkosarjaan