Leijonat nappasi lauantaina makean voiton, kun joukkue kaatoi Venäjän Tshekin EHT-turnauksessa maalein 2-1.

Suomi oli ottelussa jo 0-1-tappiolla, kun Nikita Gusev iski ottelun avausmaalin. Leijonat nousi kuitenkin toisessa erässä ensin tasoihin. Peli huipentui kolmannen erän loppuhetkillä syntyneeseen voittomaalin.

Leijonien sankareita olivat maalinteossa onnistuneet Henri Jokiharju ja Jere Sallinen. Myös Ville Husso oli vakuuttava maalillaan – nuori torjuja otti erityisesti kolmannessa erässä monta isoa torjuntaa.

Leijonien maaleista erityisesti Jokiharjun osuma oli upea: 18-vuotias NHL-lupaus tykitti maajoukkueuransa avausmaalin karmealla pommilla.

Leijonat päättää Tshekin EHT-turnauksen sunnuntaina ottelulla Ruotsia vastaan. Peli alkaa 19.15.