Pikkuleijonien ykkösketju on aloittanut alle 18-vuotiaiden MM-kisat ryminällä.

Kaapo Kakon, Niklas Nordgrenin ja Jesperi Kotkaniemen johtama trio loistaa koko kisojen pistepörssissä. Kolmikon tehokkain on ollut Nordgren, joka johtaa koko turnauksen maalipörssiä.

HIFK-lupauksen neljän pelin tehot 6+2=8 nostavat hyökkääjän kisojen pistepörssissä kolmannelle sijalle. Myös ketjukaverit löytyvät kärkisijoilta: Kakko on nakuttanut neljään peliin pisteet 2+5=7. Sentterin paikalla operoivan Kotkaniemen tehot ovat 2+4=6.

Niklas Nordgren ja Kaapo Kakko ovat löytäneet toisensa loistavasti MM-jäillä. Kuva: Leijonat.fi

NHL:ään kovia näyttöjä

Nuori kolmikko antaa samalla kovia näyttöjä myös rapakon taakse. Kotkaniemen tulevasta varausvuorosta on kohistu jo pitkään – hyökkääjän povataan menevän tulevana kesänä ensimmäisen varauskierroksen aikana.

Myös Nordgren kuuluu kesän kuumiin suomalaisnimiin. Hyökkääjä on noussut tällä kaudella ryminällä kiekkofanien tietoisuuteen – alle on tullut junnumaaotteluiden ohella myös 15 peliä alle Liigassa.

Kolmikon nuorin nimi Kakko saa odottaa NHL-varausta vielä hetken. Muita vuoden nuorempi huippulupaus pelaa uransa ensimmäisissä MM-kisoissa – se ei näy kuitenkaan otteissa.

TPS-lupaus takoo ikäisekseen hurjia pisteitä. Ei ole siis ihme, että hyökkääjästä povataan jo nyt NHL-superlupausta kesän 2019 varaustilaisuuteen.

Pikkuleijonien ykkösketjun peliä pääsee ihailemaan seuraavaksi puolivälierissä. Suomi voitto oman lohkonsa puhtaalla pelillä. Sen myötä ratkaisupelit alkavat ottelulla Valko-Venäjää vastaan. Tuo ottelu pelataan torstaina joko klo 13.30 tai 17.30 (ajankohta lyödään lukkoon myöhemmin).