Leijonissa pitkän uran pelannut Olli Jokinen on seurannut mielenkiinnolla sosiaalisen median kasvua osaksi huippu-urheilijoiden arkea.

Ex-kiekkotähti pelasi suurimman osan urastaan ennen uusia sovelluksia. Loppuvaiheessa uraa kuvioihin ilmestyivät eri somealustat.

Se näkyy erityisesti Leijonien arjessa. Jokinen myöntää, että kevään 2014 MM-kisoissa aisti jo, ettei somekansan raju lynkkaus mennyt pelaajilta ohi.

– Sen huomasi ensikertalaisissa, jotka ovat kasvaneet sosiaaliseen mediaan, että he jopa yllättävän paljon lukivat juttuja ja laittoivat painoarvoa ihmisten kommenteille, Jokinen kertoo Leijonat.comille.

Turnaus oli Suomelle vaikea. Joukkue oli jäädä jo alkulohkoon vaikeiden pelien jälkeen. Silloin kritiikki erityisesti kotimaan päässä oli todella rajua.

– He (pelaajat) kävivät katsomassa Instagramia ja Facebookia. Leijonia ja lampaita sekä muita mediajuttuja. Itse olin vähän huuli pyöreänä: itse en MM-kisoissa juurikaan seurannut mitään mediaa. Ainoastaan sen, mitä mixed zonella antoi haastattelut.

Muutos on ollut nopea ja raju. Jokinen naureskelee, ettei vanhana pelaajana edes aina tajunnut, mistä jutellaan.

– Netin ja sosiaalisen median ihmeellinen maailma vetää puoleensa myös pelaajia. Monelle pelaajalla on avoimet profiilit. Ja he tarkkailevat, kuinka monta seuraajaa heillä on. Uskon, että nuo varmasti vaikuttavat tiettyihin pelaajiin.

Ongelmia myös NHL:ssä

Monesta somekanavasta pahin on Twitter. Se on tuottanut avoimuutensa takia ongelmia myös NHL:ssä.

– Twitter on todella ärhäkkä paikka. Huomannut varsinkin kopeissa: Twitter-sana on aika yleinen NHL-kopissa. Joku sanoi Twitterissä sitä, joku tätä. Itse vanhan liiton miehenä olin huuli pyöreänä: ”mitä väliä?”, Jokinen naurahtaa.

Mitä C-Moren asiantuntijalle ja nykyisin junnuja valmentavalle Jokiselle kuuluu muuten? Lue miehen kuulumiset TÄSTÄ.

LUE MYÖS: Olli Jokinen paljastaa: Kieltäytyi NHL-tarjouksista – rakentaa nyt uutta uraansa: ”Teen 10-12-tuntisia päiviä”

Ilari Isotalo, Herning
Twitter: @IlariIsotalo