Aleksi Heponiemen hurja kausi WHL:ssä on nostanut siirtospekulaatiot pinnalle myös Pohjois-Amerikassa.

Suomalainen on iskenyt tällä kaudella WHL:ssä hirmutehot Swift Current Broncosin riveissä. Runkosarjassa alle tuli 57 ottelua tehoin 28+90=118. Pudotuspeleissä pistesaldo näyttää 26 ottelun jälkeen lukemia 5+25=30.

Tilastot kertovat karua kieltään: 19-vuotias Heponiemi on pelannut tällä kaudella kuin väärässä sarjassa. Se on huomattu myös median puolella: WHL:ää ja kanadalaista juniorijääkiekkoilua tarkasti seuraava fanimedia Fanadiens kirjoitti tuoreeltaan laajan artikkelin suomalaisen tästä kaudesta.

– Hänellä ei ole mitään opittavaa enää WHL:ssä. Hän on liian vahva tähän sarjaan. Ensi kaudella NHL on vielä liian kova tavoite, mutta vuosi kotona ja Liigassa voisi tehdä hyvää, sarjaa läheltä seuraava Guillaume Arcand kirjoittaa.

Heponiemi on Florida Panthersin varaus. Leijonat.com spekuloi nuorukaisen siirrosta Liigaan jo alkuvuodesta (Lue juttu). Vuosi ammattilaissarjassa kehittäisi kiekkolupausta monella tapaa.

– Floridalla on käsissään timantti. Hänen U20-turnauksensa oli vaisu, mutta hän pääsee vielä ensi vuonnakin mukaan kisoihin. Sen jälkeen kukaan ei muista tämän vuoden turnausta, Arcand povaa.

Heponiemi on Ilveksen kasvatti. Hän edusti seuraa viimeksi kaudella 2015-16, jolloin alle tuli otteluita B-junioreissa sekä A-junioreissa.

LUE MYÖS: Kommentti: Huippuvahvistus Suomeen? Liiga olisi täydellinen osoite tulikuumalle NHL-lupaukselle