Suomalaispuolustaja Alex Lintuniemi ja NHL-seura Los Angeles Kings ovat allekirjoittaneet torstaina vuoden mittaisen, kaksisuuntaisen jatkosopimuksen. NHL:ssä Lintuniemi kuittaa 650 000 dollarin vuositienestit, AHL:ssä 80 000.

22-vuotias Lintuniemi on Kingsin 2. kierroksen varaus (#60) kesältä 2014. 192-senttinen pakki on pelannut Pohjois-Amerikassa vuodesta 2013 lähtien, mutta NHL-pelejä ei ole kertynyt vyölle vielä ainuttakaan.

Viimeiset kaksi vuotta vierähtivät farmijoukkue Ontario Reignissä, jossa Lintuniemi nousi kuluneella kaudella joukkueensa toiseksi tehokkaimmaksi puolustajaksi (4+20).

Maajoukkuepaidan hän veti viimeksi ylleen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2015.

Kuinka käy muiden suomalaispelaajien?

NHL:ssä on vielä neljä suomalaispelaajaa, jotka ovat joko rajoittamattomia- tai rajoitettuja vapaita agentteja.

Näistä suurin mielenkiinto kohdistuu maalivahti Kari Lehtoseen ja hyökkääjä Jussi Jokiseen, jotka ovat vapaita tekemään sopimuksen minkä tahansa seuran kanssa.

NHL:ssä on enää hyvin rajoitettu määrä maalivahdin tontteja vapaana, joten nähtäväksi jää, löytääkö 34-vuotias Lehtonen enää pelipaikkaa maailman parhaasta kiekkoliigasta. Paluu Eurooppaan voi olla hyvinkin mahdollista.

Myös 35-vuotiasta Jokista voi odottaa sama kohtalo. NHL on muuttunut nuorten pelaajien liigaksi ja kysyntä konkareita kohtaan on vähentynyt radikaalisti. Jokinen joutui viime kaudella heittopussiksi ja pelasi peräti neljän eri NHL-seuran väreissä.

Rajoitettuja vapaita agentteja löytyy myös kaksi: hyökkääjä Miikka Salomäki (Nashville Predators ja puolustaja Petteri Lindbohm (St. Louis Blues).

25-vuotiaan Salomäen edessä on välimieskäsittely 2. elokuuta, mikäli hän ei pääse Predatorsin kanssa sopimukseen ennen virallista kuulemispäivää.

Lindbohm ei ole välttämättä kiinnostunut pelaamaan enää AHL:ssä. Jos hän ei saa Bluesilta yksisuuntaista kontrahtia, on Eurooppa hyvin todennäköinen vaihtoehto.