Edmonton Oilersiin täksi kaudeksi siirtyneen Leijonat-vahti Mikko Koskisen ensiesiintyminen Oilers-paidassa ei sujunut kovinkaan hyvin.

Suomalainen pelasi edmontonilaisten harjoitusottelussa Calgary Flamesia vastaan kaksi erää ja torjui 16 laukausta kehnohkolla torjuntaprosentilla 84,2.

Arvostettu kiekkojulkaisu The Hockey Writers oli arvioissaan Koskista kohtaan melko säälimätön.

– 31-vuotias vahti oli suoraan sanottuna surkea, julkaisu täräytti.

Ottelu alkoi Koskisen kannalta lähes pahimmalla mahdollisella tavalla, kun Flamesin nuori lupaus Dillon Dube pääsi yllättämään suomalaisen vain 23 sekunnin pelin jälkeen löysähköllä rannelaukauksella.

Sama mies oli asialla myös toisen erän alussa onnistuessaan ohittamaan Koskisen käytännössä nollakulmasta.

Dube laukoi illan kolmannen osumansa läpiajosta, kun toista erää oli pelattu neljä minuuttia.

– Yksi peli vain, mutta ne minuutit (kaksi erää), jotka hän pelasi eivät olleet vakuuttavia, The Hockey Writers arvioi suomalaisen suorittamista ja jatkoi kuitenkin lohdullisesti:

– Vielä ei ole aika panikoida, se oli vain yksi peli ja harjoituskausi, hyvät ihmiset.

Koskisen luistellessa pois maalinsuulta ottelu oli tilanteessa 3-3 ja päättyi lopulta Oilersin voittoon 7-4.