NHL:n yhdeksi menneiden vuosien dynastiajoukkueeksi 2010-luvun kolmella Stanley Cupilla muovautunut Chicago Blackhawks oli viime yönä sormi suussa Edmonton Oilersia vastaan. Öljypaidat ottivat pisteet pussiinsa vakuuttavalla 4-0-voitolla.

Voiton pääarkkitehti oli ottelun ykköstähdeksi valittu maalivahti Mikko Koskinen. Taalajäillä tällä kaudella nyt kahdessa mittelössä huhkinut suomalainen venyi Chicagoa vastaan pikkumustan eteen huimat 40 kertaa.

Vantaalaislähtöinen torjuja nousi nollapelilla harvinaiseen seuraan.

NHL:n viestintäosaston virallinen Twitter-tili tietää viestiä, että suomalainen on sarjan historiassa vasta 25:s maalivahti, joka torjuu ensimmäisen nollapelinsä vähintään 30 vuoden iässä.

Lisäksi vain kahdella vahdilla on kestänyt pidempään saada ensimmäinen nollapeli debyyttiottelusta laskettuna. Koskinen debytoi taalajäillä kaudella 2010-11, mutta sittemmin tie vei Eurooppaan muutamiin eri sarjoihin.

https://twitter.com/PR_NHL/status/1058232032281583616

Kaiken kruunuksi Koskisesta tuli vasta kuudes maalivahti seurahistoriassa, joka on joutunut venymään nollapelin eteen vähintään 40 kertaa.

– Hienoa hänelle. Hän on ollut hieno joukkuekaverit, äijät halusivat pelata hänelle, päävalmentaja Todd McLellan ylpeili seuran nettisivuilla.