Leijonista tutun puolustajan Julius Hongan kehitys on junnannut paikallaan pahasti, eikä hänestä ole kehittynyt ainakaan vielä Dallas Starsille sellaista pelaajaa, jota hänestä odotettiin vuoden 2014 varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen 14. valinnan jälkeen.

Viidettä kauttaan Pohjois-Amerikassa pelaavaa suomalaispakki on esiintynyt tällä kaudella 17 NHL-ottelussa ja summannut niissä vaatimattomat tehot 0+3.

Honka on tipahtanut Starsin puolustuksessa arvoasteikolla pahasti alas, eikä viime peleissä ole tarjoutunut paljoa peliaikaa. Paljon puhuvaa on myös se, että vaikka tähtipakki John Klingberg on sivussa, jää Honka silti ilman ylivoima-aikaa. Hänen edellään on ainakin neljä muuta puolustajaa taistelemassa paikasta ylivoimalla.

The Athletic -lehden Starsiin erikoistunut toimittaja Sean Shapiro näkee, että Hongan aikakausi Starsissa voi olla päättymässä.

– Stars odottaa vieläkin Hongan kehittymistä pelaajaksi, jota he kaavailivat hänestä varaamisen jälkeen. Häntä on johdettu huonosti aikaisempien valmentajien ja toimihenkilöiden toimesta, mutta Klingbergin loukkaannuttua hänelle aukesi loistava mahdollisuus näyttää, että #FreeHonka (vapauta Honka) -ilmiö oli heidän syytänsä. Tähän mennessä asiat ovat menneet nuorella puolustajalla aivan sikin sokin, eikä hän ole tehnyt tarpeeksi asioita, jotta häntä voisi palkita, Shapiro analysoi.

Shapiro myös huomauttaa, että Hongan kauppa-arvo on tällä hetkellä hyvin alhainen.

– Hänen vaihtoarvonsa yksi yhteen -kaupassa ei ole korkealla – miettikää vaikka mitä Stars sai Jamie Oleksiakista viimeksi (ehdollinen neljännen kierroksen varaus). Hän voi kuitenkin olla osana isompaa vaihtokauppaa.