Kansainvälinen jääkiekkoliitto tiedotti suuresta muutoksesta ensi kevään MM-kisoihin – kahden edellisvuoden ratkaisu ei toistu!

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) tiedotti torstaina merkittävästä muutoksesta tulevien MM-kisojen loppuottelun formaattiin.

Ensi keväänä Slovakiassa järjestettävän MM-turnauksen finaalissa ratkaisua haetaan mahdollisessa tasatilanteessa 20 minuutin jatkoerillä kolmella kolmea vastaan pelaten.

Muun muassa kaksissa edellisissä kisoissa maailmanmestarin ratkaissutta voittomaalikisaa ei loppuottelussa näin ollen nähdä, vaan jatkoeriä pelataan ratkaisuun saakka.

Alkusarjassa ottelun ollessa tasan pelataan viiden minuutin jatkoaika ja ratkaisun yhä puuttuessa seuraa tämän jälkeen voittomaalikisa. Puolivälierissä, välierissä ja pronssiottelussa jatkoaika on kymmenen minuutin mittainen. Myös näissä otteluissa jatkoaika pelataan kolmella kolmea vastaan.

IIHF:n mukaan nyt päätetty jatkoaikaformaatti on aluksi käytössä ainoastaan ensi keväänä miesten MM-kisoissa. Järjestelmän toimivuutta arvioidaan uudelleen turnauksen jälkeen jolloin tehdään myös päätöksiä sen mahdollisesta käytöstä tulevissa turnauksissa.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?