San Jose Sharksia edustavan Joonas Donskoin nimi ja sana ”yllättäjä” eivät ehkä sovi samaan lauseeseen kaikkien mielestä. Kyseinen adjektiivi saa kuitenkin aidon merkityksen, kun mietitään suomalaisen liekehdintää lähimenneisyydessä.

Viime yönä Edmonton Oilersia vastaan murskaavassa 7-2-voitossa kaksi maalia paukuttaneen suomalaisen saldo on nyt koko kauden osalta 11+11=22.

On totta, että tuo ei nyt sinänsä kuulosta minkäänlaiselta yllätykseltä, mutta se sen sijaan kuulostaa, että Sharksin tulikuuma viimeistelijä on koko sarjan paras maalintekijä aikavälillä 29.12.2018 – 9.1.2019.

Kun syksyllä esimerkiksi yhdeksän ja sittemmin 13 ottelun maalittomassa putkessa tarponut Raahen lahja maailmalle on latonut tässä ajassa peräti seitsemän rysää kuudessa pelissä, kalpenee joka ikinen muu pelaaja suomalaisen rinnalla lukuunottamatta Calgary Flamesin Johnny Gaudreauta.

Hänkin on pystynyt tuossa ajassa seitsemään maaliin Donskoin tavoin. Todella mairittelevaa tilastoa voit tutkia lisää painamalla tätä.

Kolmosketjun oikea laituri oli Oilersia vastaan edustamansa joukkueen suurimpia sankareita noilla mainituilla kahdella maalillaan. Hänen tehotilastonsa jäi häikäisevästi kolme pinnaa plussalle.

Maalit ja tilastot näet tarkemmin napsauttamalla tätä.

Vuodenvaihteen kovin maalilinko oli ottelun kolmostähti.

LUE YÖN KIERROKSEN TAPAHTUMISTA LISÄÄ:

Leijonien vakiokaluston tähtipakki Miro Heiskanen taas tehoille – tällaiseen temppuun ei moni pysty NHL:ssä

Video: Suomalaispuolustajalta huikea temppu NHL:ssä! Esti uhrautuvasti varman maalin

Mikko Rantanen edelleen ällistyttävän kovassa tahdissa! Tähän ei ole pystynyt kukaan liki 30 vuoteen

Leijonahyökkääjä iski ensimmäisen NHL-maalinsa! Osui kiekkoon ainoastaan kädellään – katso video