Mikä tilasto! Sebastian Aho ja muut suomalaiset hävyttömässä vireessä: Jari Kurri ja kumppanit jäävät varjoon

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Kun Sebastian Aho oli taas yöllä iskussa (lue alla olevien linkkien takaa suomalaisesta lisää), nousi hän useammassakin komeassa tilastossa ylöspäin. Suomalainen on joukkueensa paras voittomaalien tekijä kaudesta 2016-17 lähtien, ja nyt hän kohenteli asemiansa myös alle 22-vuotiaiden suomalaisten pistepörssissä.

Kyseisen rankingin kärki Aleksander Barkov 171 pisteellään. Koska Florida Panthersin ykkössentteri on jo 23 vuotta, ei hän enää pistemääräänsä voi nostaa.

Parikymppinen Winnipeg Jetsin Patrik Laine ja Aho, 21, ovat tilastossa seuraavina lukemilla 166 ja 161. Jos on viime aikoja tuijottaminen, voi Aho nousta tehojen puolesta syvällä rypevästä kollegastaan ohi.

Lisäksi ajan puolesta kummatkin voivat hyvinkin nousta tilastokärkeen. Canesin Aho täyttää 22 vuotta ensi kesänä ja Laine vasta reilun vuoden päästä huhtikuussa.

Jotain tilasto, jonka löydät kokonaan vaikkapa täältä, kertoo suomalaisten uuden sukupolven timanttisuudesta. Mainittujen pelaajien taakse kun jäävät esimerkiksi Jari Kurri, Esa Tikkanen ja kaikki muutkin suomalaisen kiekon legendat.

LUE MYÖS:

Luulisi joukkuekaverien arvostavan? Sebastian Aholta tiuhaan tahtiin isoja täysosumia – tilastot todistavat

Sebastian Aho on aivan liekeissä! Iski kaksi maalia Carolinan voitossa – katso video

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?