AHL:ssä pelaavan Bridgeport Sound Tigersin Otto Koivula oli lauantain vastaisena yönä jälleen loistavassa iskussa, vaikka hänen edustamansa joukkue taipuikin runkosarjan pelissä 5-7-tappioon. Farmin tulokashyökkääjä nakutti kamppailussa vakuuttavat kolme syöttöpinnaa.

Tehot 0+3 olivat merkittävät monestakin eri seikasta. Ensinnäkin ne nostivat NY Islandersin juhannuksena 2016 nappaaman lupauksen piste- ja syöttöputken jo peräti neljään.

Lisäksi vielä viime kaudella Ilveksessä ihastuttanut hyökkääjä on osoittanut olevansa kaukalossa oikeassa paikassa oikeaan aikaan: Nyt kahdessa edellisessä pelissä kummassakin hyökkääjän tehotilastoon on merkattu lukema +3.

Komein fakta lienee se, että kauden 43 ottelussa tehot 13+19=32 iskenyt Koivula on AHL:n tulokaspörssissä nyt jo viidentenä.

Mainittakoon sekin vielä, että tehotilaston lukema +16 on myös viidenneksi paras. Sarjan kaikki pelaajat huomioiden se puolestaan oikeuttaa hienosti 13:nnelle sijalle.

Voisi kuvitella, että vielä viime kaudella Ilveksessä ihastuttanut hyökkääjä saattaisi olla NHL:n seuraava suomalaidebytantti. Hän on sinivalkoisten sisäisessä pörssissä kakkosena edellään yhä myös taalajäiden ensiesiintymistään odotteleva Charlotte Checkersin Aleksi Saarela (15+19=34).

Parikymppinen Koivula nakutti viime kaudella Liigassa Ilveksen sotisovassa tehot 9+18=27. Sitä edellisellä sesongilla syntyi vieläkin komeammat lukemat 10+20=30.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Suomalaistähti edelleen tulikuumaa tavaraa – Aleksander Barkoville ja kumppaneille tyly kohtalo

Ykköstähti! Sebastian Aho loisti NHL-kierroksella – nousi sankariksi tyylillä