Huippulupaavan suomalaispuolustajan kohtelu NHL:ssä aiheuttaa arvostelua – ei palvele kehittymistä!

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Pohjoisamerikkalainen kiekkomedia The Hockey Writers arvostelee Winnipeg Jetsin tapaa kohdella suomalaispuolustaja Sami Nikua.

Viime kaudella farmiliiga AHL:n parhaaksi puolustajaksi valittua Nikua on tällä kaudella pompoteltu melkoisella tavalla.

Peräti neljästi sesongin mittaan NHL:ään kutsuttu suomalainen on joutunut ajoittain viettämään pitkiä rupeamia katsomon puolella, viimeksi edellisellä komennuksellaan helmikuun alussa, jolloin hän seurasi peräti seitsemää Jetsin kamppailua ylimääräisenä puolustajana popcorn-osastolta.

The Hockey Writers pitää 22-vuotiasta Nikua yhtenä winnipegiläisseuran potentiaalisimmista tulevaisuuden nimistä, mutta katsoo tämän tarvitsevan tällä hetkellä runsaasti vastuuta, jota olisi tarjolla farmiseura Manitoba Moosessa.

Viime kaudella – ensimmäisellään Pohjois-Amerikassa – Niku pelasi AHL:ssä 76 ottelua summaten niissä upeat 54 (16+38) tehopistettä ja otti kehityksessään isoja harppauksia kohti NHL:n kirkkaita valoja.

Tämän kauden pompottelun seurauksena otteluja on kasassa toistaiseksi ainoastaan 20 farmin puolella, sekä 11 taalaliigassa pienehköllä vastuulla.

LUE MYÖS: Näytönpaikka! NHL-seura nosti suomalaislupauksensa farmista

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?