Patrik Laine väläytteli monipuolista osaamistaan yön NHL-kierroksella, kun Winnipeg Jets kaatoi Boston Bruinsin maalein 4-3.

Suomalaistähti keräsi voittopelissä tehot 0+2. Varsinkin syöttö Mark Scheifelen osumaan oli upea – Laine passasi ketjukaverilleen upean paikan maalin edustalta.

Tilanne nauratti myös kanadalaismediaa. Moni odotti, että Laine yrittäisi laukoa kiekon suoraan Tuukka Raskin selän taakse.

– Luulin itsekin, että laukoisin tilanteessa, Laine velmuili seuran sivuilla.

– Jos en itse tiedä mitä teen, ei myöskään vastustajan maalivahti tiedä sitä.

Kun tuon tason laukoja pääsee vapaaseen paikkaan, on tilanne vaikea myös maalivahdille. Rask myönsi suoraan medialle, että hänen piti odottaa laukausta.

– Jos tuon tason laukoja pääsee vetopaikkaan, siitä ei voi ainakaan tinkiä. Sen takia en ehtinyt enää vastaan syötön suhteen. Ei siinä sen kummempaa, Rask harmitteli.

”En ole pelkkä laukoja”

Pirteät otteet Scheifelen ja Blake Wheelerin rinnalla ovat osoittaneet, että myös nuori suomalainen pystyy monipuolisempaan peliin NHL:ssä.

Sen myös päävalmentaja Paul Maurice otti esille pelin jälkeen. Laineen kokonaisvaltainen peli on parantunut viime aikoina huomattavasti.

– En ole pelkästään laukoja, uskoisin. Olen kohtuullinen syötteilijä, kuten tänään nähtiin, Laine itse kiteytti.

Katso videoita suomalaisen tehoillasta tästä.

LUE MYÖS: Patrik Laine tehoili sekä kolisutteli ahkerasti maalirautoja NHL:ssä!

LUE MYÖS: Taas voittomaali! Roope Hintz ratkaisi jälleen voiton Dallas Starsille