Alle 18-vuotiaiden MM-kisat ovat menneet Pikkuleijonien osalta totaalisen vihkoon. Ensimmäisen, Kanadaa vastaan pelatun ottelun ensimmäisen puoliskon jälkeen Suomen korttitalo murtui totaalisesti.

Tappiot tulivat vaahteranlehtipaitojen lisäksi myös Tsekkiä ja nolosti Valko-Venäjää vastaan. Päävalmentaja Mika Marttilan johtaman lauman panos puhuttaa laajasti, mm. eri toimittajien keskuudessa.

Ilta-Sanomissa työskentelevä pitkän linjan toimittaja Vesa Rantanen suhtautuu Suomeen seuraavalla tavalla.

– Tämä U18 sooloilu pakottaa miettimään entistä kovemmin, että miten yksilöiden vahvempi valmentaminen tehdään niin, että pyhät joukkueelle pelaamisen periaatteet säilyvät.

– Nyt tämän joukkueen kohdalla ne, suomihokin tärkeimmät lainalaisuudet, ovat selvästi unohtuneet.

Vesa Rantanen

@vrantanen
Tämä U18 sooloilu pakottaa miettimään entistä kovemmin että miten yksilöiden vahvempi valmentaminen tehdään niin että pyhät joukkueelle pelaamisen periaatteet säilyvät. Nyt tämän joukkueen kohdalla ne, suomihokin tärkeimmät lainalaisuudet, ovat selvästi unohtuneet.

Suomen tilanne on asiantuntijan mukaan todella poikkeuksellinen.

– En ole kuunaan nähnyt noin välinpitämätöntä ja ylimielistä leijonajoukkuetta. Materiaali todella laadukas, ei mitään kunnioitusta omaa joukkuetta kohtaan. Käsittämätöntä asennevammaa. Ei-suomalaista hokia.

Vesa Rantanen

@vrantanen
En ole kuunaan nähnyt noin välinpitämätöntä ja ylimielistä leijonajoukkuetta. Materiaali todella laadukas, ei mitään kunnioitusta omaa joukkuetta kohtaan. Käsittämätöntä asennevammaa. Ei-suomalaista hokia.

Turnauksen aikana on nähty se, ettei luotsi Marttila ole saanut Suomea missään vaiheessa takaisin raiteilleen – saatika ryhdikkään näköiseksi.

– Ja kaikesta näkee, ettei päävalmentajalla ole mitään otetta tuohon remmiin, Iltalehden Sasha Huttunen vastasi.

Suomi taistelee tiistaina alkulohkon päätöspelissä puolivälieräpaikasta Sveitsin kanssa. Teema tuohon peliin on selvä: Voitolla irtoaa paikka auringosta eli pudotuspeleistä, tappio veisi katastrofaalisesti karsintaottelusarjaan.

LUE KISOISTA MYÖS:

Kaapo Kakon asema horjuu? Ykkösvarauspaikasta taisteleva suurlupaus hävyttömässä iskussa MM-kisoissa

Pikkuleijonien kuolemanpeli lähenee – näin joukkueesta kommentoitiin sysimustaa MM-turnausta