Vaikka NHL:n pudotuspelejä tahkotaan kovaa vauhtia, taalajäiden pelaajia nähdään pian myös Euroopan kiekkokaukaloissa. Kymmenet kautensa päättäneet NHL-tähdet ovat jo päättäneet jatkaa kauttaan viikon päästä Slovakiassa alkavissa MM-kisoissa.

Suomen maajoukkueen Leijonien fanit ovat kuitenkin joutuneet pettymään toistaiseksi laihaan pelaaja-antiin. 49 NHL:stä pelanneesta kotimaisesta pelaajasta vain Henri Jokiharju (Chicago Blackhawks) ja Juho Lammikko (Florida Panthers) ovat lupautuneet mukaan.

Prosentuualisesti osuus on kisamaiden osalta tähän mennessä pienin (4,1 %).

Jopa Kanadan ja Yhdysvaltojen ryhmät ovat saaneet pelaajamääräänsä suhteutettuna enemmän nimiä taalaliigasta. Pohjois Amerikan suurmaita tähdittää Slovakiassa Patrick Kanen ja John Tavaresin kaltaisia huippunimiä.

Heikosti mene myöskään muilla Euroopan mailla. Venäjä on saanut mukaan NHL:n pistepörssivoittaja Nikita Kutsherovin ja Aleksandr Ovetshkinin sekä Ruotsi Elias Pettersonin ja Oliver Ekman-Larssonin.

[readmore from=Leijonat]

Venäjän määrä on suurmaista prosenteissa suurin. 39 NHL-pelaajasta 15 on mukana.

Isäntämaa Slovakia vetää kuitenkin pisimmän korren ja mukana on NHL-miehistä seitsemän yhdestätoista.

Suomalaisten kohdalla Aleksander Barkov, Rasmus Ristolainen, Patrik Laine ja monet muut jättävät kisat väliin. Osa terveydelllistä syistä ja osa henkilökohtaisista.

Pohjois-Amerikan nimet ovat jäämässä Leijonilla kouralliseen.

Miika Arponen

@MiikaArponen
Onhan se vähän hämmentävää, että suurempi osuus sekä amerikkalaisista että jopa kanadalaisista NHL-pelaajista pelaa tänä keväänä MM-kisoissa kuin suomalaisista. #NHLfi #mmkisat