Suomen MM-kisamatka myöhään torstai-iltana komealla tavalla, kun Tanska kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen 3-1.

Leijonien ja Tanskan välisessä ottelussa ei nähty avauserässä maaleja, mutta toisessa erässä Tanska siirtyi 1-0-johtoon Morten Madsenin onnistuttua maalinteossa.

Johtoasema ei kestänyt kuitenkaan kauaa, sillä Kaapo Kakko iski vain minuutteja myöhemmin huiman soolomaalin ja tasoitti pelin 1-1:een. Suomi karkasi toisessa erässä myös 2-1-johtoon, kun Sakari Manninen iski ensimmäisen maalinsa MM-turnauksessa.

Kolmannessa erässä Leijonien ainoasta osumasta vastasi puolestaan Harri Pesonen, joka ohjasi Kakon laukauksen verkon perukoille.

Leijonat on napannut neljästä ottelusta nyt kolme voittoa. Yhdysvalloille joukkue puolestaan taipui jatkoajalla.