Carolina Hurricanesin tähtihyökkääjä Sebastian Ahon osalta jo päättynyt sesonki NHL:ssä oli monellakin tapaa nappisuoritus. Laidasta keskelle vaihtanut sentteri sivalsi uransa kolmannella kaudellaan ennätyspisteensä niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Ne tosin olivat hänelle vasta ensimmäiset.

Runkosarjan 82 kamppailua toivat pisteet 30+53=83, kevään 15 pudotuspeliottelussa puolestaan syntyi saldo 5+7=12. Canesin tie nousi pystyyn vasta idän konferenssifinaaleissa.

– Pudotuspelikiekko on vaikeampaa ja intensiivisempää. Me kaikki tiedämme nyt, mitä pudotuspeleihin pääseminen ja pudotuspelisarjojen läpivieminen vaativat. Olemme nyt vielä nälkäisempiä, Aho kertoi Hurricanesin nettisivuilla.

Aho vaihtoi pelipaikkaansa talvella. Laiturin tontti muuttui kenties tipan verran vaativampaan sentterin rooliin.

– Se oli minulle haaste. Tiedän, että voin olla sentterinä vieläkin parempi. Se oli kovaa, mutta todellakin hauskaa touhua.

Kuten henkilökohtaiset tilastot ja pelipaikan vaihtuminen osoittivat, otti Aho urallaan taas valtavia askeleita. Silti suomalaisella on vielä enemmän annettavaa.

– Haluan kyetä ajattelemaan niin, että minulta löytyy vielä toinen taso. Minun täytyy tehdä paljon töitä kesällä – ja päivittäin ja joka vuosi.