Slovakiassa käytävä MM-turnaus saavuttaa viikonvaihteessa huipennuksensa, kun lauantaina pelataan välierät ja sunnuntaina ratkaistaan mitalien kohtalo.

Leijonat.com ennakoi molemmat välierät. Lauantain ensimmäisenä taisteluparina ovat Suomi ja Venäjä, jotka kohtaavat kello 16.15 alkavassa kamppailussa. Kanada ja Tshekki ovat puolestaan vastakkain kello 20.15.

Suomi-Venäjä

Asetelmat ovat melko selvät: Venäjä on kamppailussa ennakkosuosikki. Nimivahva tähtisikermä on voittanut kaikki turnauksen kahdeksan otteluaan. Paperilla otteluja ei kuitenkaan voiteta, sen osoitti jo Leijonien edellinen Ruotsi-ottelu.

Venäjä kaatoi Ruotsin alkusarjan viimeisessä ottelussa 7-4 ja iski kamppailun toisesssa erässä hurjalla tulivoimallaan peräti kuusi maalia. Huomionarvoista tuossa mittelössä oli seikka, että jokaisella maalilla oli eri tekijä ja peräti 15 pelaajaa pääsi joukkueesta tehopisteille. Laajuuttaa tuloksentekoon siis riittää.

Nikita Kutsherov, Aleksandr Ovetshkin, Jevgeni Malkin, Jevgeni Kuznetsov, Andrei Vasilevski… siinä vain muutamia nimiä hurjasta NHL-tähtiä vilisevästä ryhmästä.

Venäjä eteni välierään 4-3-voitollaan niin ikään nimivahvasta USA:sta.

Suomella on ottelussa etunaan joukkueen yhtenäisyys. Pitkä leiritys ja sitä seurannut MM-turnaus käytännössä muuttumattomalla joukkueella on ase, mitä millään muulla välieräjoukkueella ei ole.

Ensiarvoisen tärkeää ottelussa on luonnollisesti maalivahtipeli. Venäjä laittaa maalille NHL:n kauden parhaaksi vahdiksi ehdolla olevan Vasilevskin, joka hyvin vähän Ruotsia vastaan töihin joutuneen Kevin Lankisen on pystyttävä voittamaan jotta Leijonat voisi menestyä.

Mielenkiintoinen seikka ottelussa on myös, löytääkö neljä viimeistä kamppailua kiikaritehoille jäänyt Kaapo Kakko jälleen parhaan viimeistelyvireensä. Ketjukaveri Sakari Manninen on ollut viime peleissä sitä, mitä Kakko oli ensimmäisissä otteluissa. Mitä jos molemmat löytäisivätkin samaan aikaan tehonsa?

Arvio: Mikäli Suomi saa pidettyä Venäjän alkurynnistyksen aisoissa ja pysyy poissa jäähyaitiosta, kaikki on altavastaajalle mahdollista. Toimittaja asettaa itsensä alttiiksi arvostelulle ja veikkaa kamppailussa mentävän 2-2-tilanteessa jatkoajalle, jossa voi sitten käydä mitä tahansa.

Kanada-Tshekki

Vähemmällä huomiolle suomalaisten kiekkofanien mielissä – luonnollisistakin syistä – jääneessä Kanadan ja Tshekin välisessä semifinaalissa riittää myös jännitettävää.

Vaahteralehtipaidat nousivat puolivälierässään Sveitsiä vastaan kirjaimellisesti kuilun partaalta, sillä Kanadan tasoitusmaali syntyi alle sekunti ennen varsinaisen peliajan päättymistä, jonka jälkeen joukkue naulasi 3-2-voiton Mark Stonen jatkoajalla iskemällä osumalla.

Kanada saa kamppailuun puolivälierän pelikieltonsa takia huilaamaan joutuneen Anthony Manthan.

Mantha ja Stone ovat Kanadan selvästi kovimmat pistemiehet, molemmat ovat takoneet tehot 7+5=12.

Kaksikon pitäminen kurissa onkin Tshekille ottelussa elintärkeää, olkoonkin että nimimiehiä riittää heidän takanaankin vaikka muille jakaa.

Tulosten valossa ”kevyimmin” neljästä joukkueesta välieriin selvinnyt Tshekki ei päässyt omassa puolivälierässään Saksaa vastaan helpolla. 5-1-voittoon päättynyt kamppailu oli vielä kahden erän jälkeen 1-1-tasatilanteessa ja vasta viimeisessä erässä Tshekin materiaalietu alkoi painaa.

Joukkueen toistaiseksi selkeästi vaarallisimmat pelaajat turnauksessa ovat olleet NHL-tähdet Jakub Voracek ja Michael Frolik.

Arvio: Kanadan laaja rosteri jyrää ottelussa selvään voittoon, toimittajan veikkaus: 5-2, vetoa voi lyödä omalla vastuulla.