Tämän vuoden Leijonia on verrattu useaan otteeseen vuoden 2011 kultaleijoniin. Molemmat kisat pelattiin Slovakiassa, ja joukkueiden välillä löytyy joitakin yhtäläisyyksiä.

Kummallakaan kerralla NHL-pelaajilla ei juhlittu. Lisäksi joukkueista löytyivät sen hetkiset suomalaiset huippulupaukset: Mikael Granlund ja nyt Kaapo Kakko.

Joukkueilla on isompikin yhtäläisyys. Vuoden 2011 leijonalauma oli ensimmäinen joukkue, jossa ei ollut ainuttakaan vuoden 1995 maailmanmestaria. Samaan tapaan nykyinen Suomen joukkue on ensimmäinen ryhmä, jossa ei ole ainuttakaan maailmanmestaria vuoden 2011 joukkueesta.

Asian otti puheeksi Twitter-tilillään urheilutoimittaja Miika Arponen.

LUE MYÖS: Kuinka monta tunnistat? Tässä kaikkien Leijonat-pelaajien lempinimet

LUE MYÖS: Mörkö-Marko ihastuttaa! Leijonien uusi kulttipelaaja naurattaa myös Muumit-pomoa: ”Suhtaudumme lämmöllä tähän ilmiöön”

LUE MYÖS: ”Koko Suomi rakastaa” – Jukka Jalonen ällistelee Leijonat-sankarin koskettavaa tarinaa

LUE MYÖS: Uskomaton tarina! Marko Anttila tykitti itsensä koko Suomen sankariksi – ”On vinoiltu ja v*ttuiltu sieltä sun täältä”

LUE MYÖS: Suomelle uusi kansallissankari? Kevin Lankinen ylistää Leijonat-järkälettä: ”Hienon tarinan ainekset”

LUE MYÖS: Venäjällä nähdään suolaisia painajaisia Mörkö-Markosta: ”Uniikki kyyryselkäinen ulkomuoto”

Lue myös: Poliisi varautunut finaaliotteluun ja mahdolliseen juhlintaan: ”Muistakaa hyvät tavat ja turvallisuus”

Miika Arponen

@MiikaArponen
Kun Suomi 2011 voitti toisen MM-kultansa, oli se ensimmäinen kerta sitten vuoden 1995 kun joukkueessa ei ollut yhtään maailmanmestaria. Tämän vuoden joukkue on niin ikään ensimmäinen sitten vuoden 2011, kun joukkueessa ei pelaa yhtään maailmanmestaria. #mmkisat