Leijonien MM-kultavalmentaja Jukka Jalonen avasi tulevaisuuden suunnitelmiaan venäläislehdelle: ”Ehkä vuoden päästä…”

© Kuva: Juha Tamminen

Leijonat jo toistamiseen päävalmentajaurallaan maailmanmestariksi Slovakian MM-kisoissa johdattaneen Jukka Jalosen uratavoitteet ovat tulevaisuudessakin korkealla.

56-vuotias menestysluotsi on tällä hetkellä yksi Euroopan kuumimmista valmentajanimistä, joten kysyntää luulisi riittävän ympäri mannerta. Jalonen myöntääkin venäläiselle Sport-Expressille antamassaan pitkässä haastattelussa tavoitteidensa olevan korkealla.

– Ensi kaudella aion vielä keskittyä maajoukkueeseen. Ehkä sen jälkeen otan vastaan tarjouksia KHL:stä tai Sveitsin liigasta – ehkä jopa NHL:stä. Kuka tietää. Yritän olla tekemättä liian pitkälle meneviä suunnitelmia. Mutta lähikuukausina minun on tietysti jo ajateltava asiaa, Jalonen avaa tulevaisuuden suunnitelmiaan venäläislehdelle.

Jalonen muistelee myös lämmöllä aikaansa Venäjän suurseura Pietarin SKA:n peräsimessä.

– Itse asiassa työskentely SKA:ssa oli todella mukavaa. Kokoonpano oli loistava: Panarin, Kovaltshuk… seurajohto ei koskaan tullut kertomaan minulle, mitä kuuluisi tehdä vaan sain tehdä asiat omalla tavallani. Ei mitään negatiivista sanottavaa. Vaikka olin KHL:n parhaan joukkueen peräsimessä, johto antoi minulle työrauhan, Jalonen muistelee.

>>> Erikoistarjous rajoitetun ajan: Lunasta 20€ liveveto + 100% talletusbonus!