Vuoden 2016 varaustilaisuus oli suomalaisittain poikkeuksellinen, sillä ensimmäisen viiden pelaajan joukossa nimensä kuulivat jopa kolme suomalaista: Patrik Laine, Jesse Puljujärvi sekä Olli Juolevi.

Samassa varaustilaisuudessa valittiin myös paljon tuntemattomampia suomalaisnimiä, jotka metsästävät nyt tosissaan pelipaikkaa NHL:stä.

Yksi näistä suomalaisista on hyökkääjä Eetu Tuulola, jonka Calgary Flames valitsi vuoden 2016 varaustilaisuudessa vasta kuudennella (156.) kierroksella.

Viime kaudella HPK:n mukana Liigan mestaruuden voittanut Tuulola teki viime keväällä NHL-sopimuksen, jonka myötä hänet nähdään alkavalla kaudella Flamesin organisaatiossa.

The Athletic -lehden asiantuntija Darren Haynes uskookin, että 188-senttinen ja 102-kiloinen voimahyökkääjä voisi olla todellinen villikortti Flamesin NHL-rosteriin.

– Mitä tulee isoihin, oikea käsi alhaalla ampuviin suomalaisiin laitahyökkääjiin, kaikki katseet olivat vuonna 2016 Laineessa ja Puljujärvessä. Samaan aikaan Flames odotti ylimääräiset 150 vuoroa, jotta he saisivat valittua Tuulolan, joka oli yhtä kookas, mutta ei aivan yhtä taitava (kuin Laine ja Puljujärvi). Hän on itse julistettu voimahyökkääjä, jolla on ominaisuuksia, joita Flamesissa totisesti tarvitaan. Jos hän jatkaa kehittymistään, niin NHL:ssä olisi hänelle paikka alemmissa ketjuissa, Haynes kertoo.