Tre Kronor-päävalmentajan karmea vuosi: Perhetilanteen vuoksi lähtövalmiudessa kotiin kesken MM-kisojen!

© Kuva: Getty Images

Ruotsin maajoukkuetta kevään MM-kisoihin asti luotsanneen Rikard Grönborgin viimeinen vuosi Tre Kronor-piiskurina ei ollut helppo.

Grönborgin yksivuotias tytär Grace Callie kärsi synnynnäisestä viasta, jonka vuoksi hänellä oli hengitysvaikeuksia. Syynä tähän oli kurkun yläosan kapeus.

– Huomasimme jo alussa ettei hän hengittänyt kunnolla. Hengitys pysähtyi öisin useita kertoja, joka viides tai kuudes tunti. Meidän oli herätettävä hänet hengittämään. Asetimme hälytyksen, joka laukesi aina kun hän lopetti hengittämisen, Grönborg muisteli Expressenille.

Pienen lapsen vaikeudet heijastuivat koko perheeseen ja varsinkin Grönborgin vaimo joutui koville valmentajan joutuessa olemaan työnsä vuoksi paljon pois kotoa.

Hengitysvaikeuksien lisäksi Grace Callie sai myös vakavia kouristelukohtauksia.

Tyttären saadessa kohtauksen ensimmäistä kertaa, oli Grönborg kaukana kotoa. Hän oli Calgaryssa, Kanadassa katsastamassa NHL-pelaajia MM-kisoja varten.

Luotsi heräsi hotellihuoneessaan viideltä aamulla vaimonsa soittoon. Puoliso kertoi olevansa tyttären kanssa matkalla sairaalaan, jossa ennuste oli paha.

Tilanne oli painajaismainen ja Grönborg pohti vaihtoehtoja.

– Mitä h**vettiä oikein teen? Lähdenkö kotiin? Olen ollut poissa kaksi viikkoa ja matka kestäisi vielä viikon. Olin Calgaryssa, kaukana kotoa. Onneksi pian tuli kuitenkin hyviä uutisia, joten päätin jäädä, Grönborg muistelee.

Tapahtuneen jälkeen Grönborg oli koko ajan valmiudessa lähtemään tyttärensä luo, missä ikinä olikaan. Koko Tre Kronor-joukkue oli tietoinen asiasta ja tilanne oli ”päällä” myös MM-kisojen aikana.

– Meillä oli suunnitelma, mutta sitten kaikki parani ja koko perhe oli mukanani Bratislavassa viikon verran, oli mahtavaa että he olivat siellä, Grönborg muisteli puolivälierätappioon Leijonia vastaan päättyneitä kisoja.

Nyt kaikki vaikuttaa paremmalta ja perhe on muuttanut Grönborgin uuden työn perässä Sveitsiin, jossa hän luotsaa tulevalla kaudella NLA-joukkue Zürich Lionsia.


500% talletusbonus: 10€ talletuksella 60€ pelirahaa! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10€.
  3. Saat bonuksen ansiosta heti 60€ pelirahaa!