Suomalaispakki Miro Heiskanen pelaa 20-vuotiaana NHL:ssä jo kuin konkari.

Kylmäpäinen nuorukainen oli jo viime kaudella loistava Dallas Starsin takalinjoilla. Tällä kaudella rooli on vain kasvanut – samalla myös tilastot ovat huippuluokkaa. Suomalainen on iskenyt nyt 24 peliin tehot 6+11=17. Lukemat ovat NHL-joukkueen toiseksi kovimmat – edellä on vain 19 tehopistettä iskenyt Tyler Seguin.

Samalla Heiskasen kokonaisvaltainen peli on hurmannut. Tehotilasto +13 on Starsin paras – eikä syyttä.

– Noin hiljaiseksi ja nöyräksi kaveriksi hänen sisäinen itsevarmuutensa on todella vakuuttavaa, Starsin huippunimi Tyler Seguin ihastelee NHL:n sivuilla.

Samoilla linjoilla on Heiskasen vierellä luutiva Jamie Oleksiak. 201-senttinen ja 116-kiloinen mörssäri naureskelee samalla nuoren suomalaisen pokerinaamalle.

Kivikasvo hurmaa

Heiskasen NHL-konkarin kivikasvoisuus tuo joskus haasteita jopa omille joukkuekavereille.

– Hän ajaa minut melkein hulluksi, sillä hänellä tuntuu olevan aina sama neutraali ilme kasvoillaan. Yritän katsoa häntä ja lukea häntä hänen silmistään ja ilmeistään, mutta se on lähes mahdotonta, Oleksiak veistelee.

Heiskasen vahvuuksia NHL-jäillä on sulava liike, joka avaa pakille usein yllättävän paljon tilaa myös hyökkäyspäähän. Samalla kaikki näyttää ihmeellisen vaivattomalta.

– Olemme keskellä intensiivistä ottelua ja hän näyttää kuin vetäisi vanhoja tuttuja kevyitä treenejä.

Romuluinen Stars-pakki tietää, mistä puhuu. Heiskanen on hypännyt NHL:ään helpon oloisesti – ja pystynyt heti ensimmäisistä peleistä alkaen vahvistamaan joukkueensa puolustuspäätä.

Välillä on vaikea uskoa, että nuori suomalainen pelaa vasta toista NHL-syksyään.

– Hän on aina sama Miro. Hän on johdonmukainen, luotettava. Hänen voi luottaa tekevän asioita kuin ne tapahtuisivat vain joka päivä, Oleksiak kehuu.

LUE MYÖS: Koskettavaa tekstiä! Potkittu Liiga-valmentaja avaa rehellisesti tuntojaan: ”Kova paikka – nyt kyynel silmässä”

LUE MYÖS: Historialliset tilastot! Tuukka Rask loistaa Bostonin maalilla – vastaavaa nähty viimeksi yli 30 vuotta sitten