Tuukka Raskia on vaikea voittaa kotikaukalossa. Tämä on käynyt ilmi tällä kaudella Bostonissa.

Suomalaisvahdin voittotilastot kotona ovat todella kovaa luokka: Bruins-konkari on torjunut kotiyleisön edessä nyt syksyn mittaan yhteensä yhdeksässä pelissä. Bostonin ylpeys on napannut pisteitä kaikista näistä otteluista.

Yhdeksästä pelistä seitsemän on päätynyt Bruinsin voittoon varsinaisella. Kaksi ottelua on kääntynyt jatkoajalla tai rangaistuslaukauksilla vastustajalle.

Pisteputki on historiallisen kova NHL:ssä, jossa seurataan tarkasti maalivahtien voittosaldoja: viimeksi Bostonissa on nähty yhtä kova alku maalivahdille kaudella 1978-79, kun Gerry Cheevers torjui joukkueensa pisteille 10 pelissä putkeen.

Raskin vire ei jää pelkästään kotikaukaloon. Suomalaiskonkari ja Bruins ovat löytäneet heti alkukaudesta mainion vireen – se näkyy kaikissa joukkueen ja torjujan tilastoissa.

15 peliä alkukaudesta torjunut Rask on napannut joukkueensa tolppien välissä yhteensä 11 voittoa torjuntaprosentilla 92,8. Kun omiin on mennyt keskimäärin 2,18 kiekkoa per ottelu, on Bruins-vahti ollut läpi syksyn eri tilastojen kärkipäässä koko NHL:ssä.

 

NHL Public Relations

@PR_NHL
Tuukka Rask improved to 7-0-2 on home ice this season. Rask is the first @NHLBruins goaltender to record a season-opening home point streak of nine or more games since Gerry Cheevers (10-0-1 from Nov. 9 - Dec. 23, 1978). #NHLStats