Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue jatkaa MM-turnaustaan torstaina isolla pelillä, kun joukkue kohtaa USA:n puolivälierissä.

Joukkueen matka alkulohkossa on sisältänyt sekä ylä- ja alamäkiä. Voitot Slovakiasta ja Kazakstanista olivat komeita – synkkiä pilviä turnausmatkan ylle toi kuitenkin tappiot sekä Ruotsille että Sveitsille.

Joukkueesta löytyy vielä useampi kärkinimi, jotka pystyvät parempaan. Leijonat.com nostaa esille viisi kärkipelaajaa, joilla on saumat nousta joukkueen sankareiksi puolivälierissä USA:ta vastaan.

Nuoret Leijonat kohtaa jenkit torstaina kello 18.30.

LUE MYÖS: Ketjut julki! Tässä on Nuorten Leijonien kokoonpano MM-puolivälierään

LUE MYÖS: Varoitus Leijonat! USA:n miehistö pursuilee huippunimiä – tässä joukkueen ykköstähdet

LUE MYÖS: Nuorten Leijonien joukkue, otteluohjelma ja tuoreet uutiset löydät tästä!

Näiltä Nuorten Leijonien tähdiltä odotetaan enemmän:

Lassi Thomson

Joukkueen kapteenin turnaus on ollut tähän mennessä vielä monella tapaa vaikea. Turhat jäähyt sekä joukkueen ailahteleva puolustuspeli ovat näkyneet Thomsonin osalta pelihuumorissa. Pakilla on yhä saumat olla turnauksen parhaita pakkeja – nuorukaisen vahvuudet pitäisi saada vain paremmin joukkueen käyttöön molemmissa päissä kaukaloa.

Anttoni Honka

Hyökkäävänä pakkina tunnettu Honka on iskenyt turnauksessa tehot 1+1. Nuorukaisella riittää silti vielä parannettavaa – tuntuu kuin peli olisi ailahdellut tämän vuoden kisoissa aiempaa enemmän. Toisaalta jos loppukisat menevät nappiin, kukaan ei muista enää alkulohkon tekemistä.

Antti Saarela

Nuori sentterilupaus on pelannut kisat vielä ilman tehopisteitä. Ykkösketjun nimeltä odotetaan tehoja – sen myötä myös Saarelalta kaivataan vielä enemmän ratkaisupeleissä.

Lenni Killinen

Saarelan ohella katseet hyökkäyspäässä kääntyvät myös Killiseen, joka on kerännyt kisoissa tähän mennessä kaksi syöttöpistettä. Nuori Ässät-lupaus on isossa roolissa myös torstain puolivälierässä.

Ville Heinola

Nuorten Leijonien suurimmat ongelmat ovat olleet tähän mennessä silti omassa päässä – siellä tarvitaan ratkaisupeleissä enemmän johtajuutta ja jämäkkyyttä. Yksi nimi, jolta tätä odotetaan on Heinola. Nuori huippulupaus voi hyvin olla turnauksen paras pakki – nyt myös häneltä kaivataan isompaa vastuunottoa Nuorten Leijonien matkassa.